Gazete Vatan Logo

İstanbul’da kar yağışı var mı? Cuma günü kar yağacak mı?

İstanbul’da geçtiğimiz hafta etkili olan yoğun kar yağışı kente geri dönüyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre, Türkiye yeni soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağmur ve sağanak yağış yerini Cuma gününden itibaren kar yağışına bırakacak. Peki, İstanbul’da kar yağışı var mı? Cuma günü kar yağacak mı? Kar ne zaman yağacak? İşte Meteoroloji’nin tahminleri…

İstanbul’da kar yağışı var mı? Cuma günü kar yağacak mı?

Meteoroloji duyurdu! Türkiye yeni soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışı geri dönüyor.  Meteoroloji'nin açıklamasına göre yarından itibaren Türkiye yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yarın yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların cuma gününden itibaren Kar yağışına dönmesi bekleniyor. Peki, İstanbul’da kar yağışı var mı? Cuma günü kar yağacak mı? Kar ne zaman yağacak? İşte Meteoroloji’nin tahminleri…

KAR YAĞIŞI VAR MI?

Meteoroloji raporuna göre yağışların, Marmara Bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra önümüzdeki hafta ortasından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın yurt genelinde etkili olacağı duyuruldu.

Meteoroloji rüzgarın, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğini, hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Cuma gününden itibaren pazartesi gününe kadar etkili olacak soğuk hava Kuzey ve iç bölgelerde kar yağışına neden olacak. İstanbul'da "ısı adası" etkisinden dolayı cuma günü karla karışık yağmur olacak, sonraki günlerde kar görülecek. Sıcaklık gündüz 4 derece, gece 0 dereceye kadar düşer" mesajını paylaştı.

CUMA GÜNÜ İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahmin haritasını yayınladı. Haritaya göre İstanbul'da cuma günü başlayacak kar yağışı cumartesi günü yoğunlaşarak devam edecek. Pazar günü de devam etmesi beklenen yağışın pazartesiden itibaren sıcaklıkların biraz artmasıyla karla karışık yağmura dönmesi bekleniyor.

Meteoroloji'nin paylaşımında "Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor" denildi.