Gazete Vatan Logo

İstanbul'da hava nasıl olacak?-Son dakika hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere İstanbul'da hava nasıl olacak? Yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da hava durumunun parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere diğer illerimizdeki sıcaklık değerleri ve son dakika meteoroloji uyarıları haberimizde.

İstanbul'da hava nasıl olacak?-Son dakika hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı kesimlerde kuzey yönlerden, iç ve doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun güney ve doğu kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu konusunda uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada ''Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' denildi.

Haberin Devamı

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin’in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su, baskını, yıldırım, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batısında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Ege Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Akdeniz'de hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Yozgat, Çankırı ve Sivas ile Kayseri'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'de hava durumunun parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, Orta ve Doğu Karadeniz'in ise parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'da hava durumunun az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve doğu kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Güneydoğu'da hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

Haberin Devamı

İL İL HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı