Gazete Vatan Logo

İstanbul’a yağmur yağacak mı? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? İstanbul’da hava nasıl olacak? İstanbul hava durumu!

Yeni haftaya başlarken Türkiye’de etkili olan yağışlı hava nedeniyle Meteoroloji’den yapılan son tahminler merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre pek çok ilde sağanak yağışlar görülecek. Yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek hava durumunun ardından İstanbul için de uyarı geldi. Peki, İstanbul’a yağmur yağacak mı? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? İstanbul’da hava nasıl olacak? İstanbul hava durumu!

İstanbul’a yağmur yağacak mı? İstanbul’a kar ne zaman yağacak?  İstanbul’da hava nasıl olacak? İstanbul hava durumu!

Türkiye’de etkili olan kuvvetli yağış sonrası il il hava durumu tahminleri merak ediliyor. Meteoroloji İstanbul için fırtına uyarısı yaparken sarı ve turuncu kod uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, yağışlı hava kütlesi ile birlikte sıcaklıklar 2-4 derece düşecek. İstanbul’da rüzgar, Güney ve Güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

İSTANBUL’A YAĞMUR YAĞACAK MI?

Meteoroloji’den yapılan son tahminlere göre, Marmara’da parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Çanakkale çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güney yönlerden kısa süreli kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Havaların iyice soğumasıylaj birlikte İstanbul’da kar yağışı beklentisi oluştu. Meteoroloji uzmanları, yakın bir zamanda bir kar beklentisinin olmadığı değerlendirmelerini yapıyor. Olası kar yaşığına karşı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında "Karla Mücadele Tedbirleri Toplantısı" gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı toplantıda, Meteoroloji'nin uyarıları doğrultusunda, kar yağışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için alınacak tedbirler görüşüldü.

Haberin Devamı