Gazete Vatan Logo

İstanbul Yenikapı deniz kaynaması nedir, ne anlama gelir? Deniz kaynaması neden olur, neye işarettir, deprem belirtisi mi?

İstanbul Yenikapı deniz kaynaması nedir, ne demek? Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki deprem için arama kurtarma çalışmaları devam ederken can kaybı 9 bini aştı. Maraş merkezli deprem felaketi gözleri büyük İstanbul depremine çeviri. İstanbul depremi için endişeler artarken sosyal medyada İstanbul Yenikapı’da deniz kaynaması görüntüleri paylaşıldı. Paylaşım kısa sürede etkileşim alırken İstanbul Yenikapı deniz kaynaması nedir, deniz kaynaması ne anlama gelir, deniz kaynayınca ne olur, deniz kaynaması neden olur, deprem belirtisi mi? sorularına yanıt aranıyor.

İstanbul Yenikapı deniz kaynaması nedir, ne anlama gelir? Deniz kaynaması neden olur, neye işarettir, deprem belirtisi mi?

Kahramanmaraş depreminin etkileri devam ederken İstanbul Yenikapı deniz kaynaması görüntüleri sosyal medyada en çok konuşulan konu başlıkları arasına girdi. Vatandaşlar söz konusu deniz kaynamasının depremle ilişkisi olup olmadığını sorguluyor. Peki İstanbul Yenikapı deniz kaynaması nedir, deniz kaynaması neden olur, deprem belirtisi mi?

İSTANBUL YENİKAPI DENİZ KAYNAMASI NEDİR?

2016'da Yeni Zelanda'da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremden sonra denizde kaynama ve fokurdama görüntüleri oluşmuştu. 1969 yılındaki Portekiz anakarası da 7.9 büyüklüğündeki depremle hareket etmiş ve yine denizde benzer görüntüler meydana gelmişti.

Denizdeki kabarcıkların kimyasalların ya da ani sıcaklık değişimlerinin sonucu olarak ortaya çıktığı belirtiliyor.

İstanbul Yenikapı deniz kaynamasının, Kahramanmaraş depremiyle ilişkisi olmadığı belirtilirken Yenikapı’daki deniz fokurdamasının nedeni henüz resmi bir kurum tarafından açıklanmadı.