Gazete Vatan Logo

İşkenceyi görüp susan polis de suçlu!

Savcı Hüseyin Aslan’dan ders gibi mütalaa..

İşkenceyi görüp susan polis de suçlu!

Fatih’te Ahmet Koca’yı döven 11 polise ‘işkenceden’ 12 yıl istendi. Savcı, “Arkadaşlarını engellemeyen polisler de suça iştirakten dava edilmelidir” dedi.

İstanbul Fatih’te hamile olan akrabasını hastaneye götürürken tartıştığı polisler tarafından darp edilen Ahmet Koca’nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada Savcı Ekrem Aydıner, 11 polisin ‘işkence’ suçundan 12’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması için dava açtı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına Ahmet Koca ve sanık polisler katılmadı. Koca’nın avukatı Efkan Bolaç şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, “Karakolda bulunan polis memurlarının da suça dahil edilmesi gerekmektedir. Bu kişilerin tespiti için süre istiyoruz” dedi.



Askerim dedi ama

Duruşma savcısı Hüseyin Aslan dosyaya ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanık polis Muhammed Mustafa’nın ehliyet ve kimlik sormak için şikayetçi Ahmet Koca’yı durdurduğu bu sırada Ahmet Koca’nın askeri personel olduğunu söylemesi üzerine polis tarafından darp edildiği, diğer polislerin de arkadaşların durdurmakla görevli oldukları halde bu görevlerini yerine getirmedikleri anlatıldı. Polislerin Koca’yı olayın meydana geldiği yerde darp edip kelepçelediği, yasal gereklilik olmadığı halde hürrriyetinden alıkoydukları, araçta ve araçtan indirdikten sonra da dövmeye devam ettikleri anlatıldı. Savcı Aslan, 11 polisin işkence suçundan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Seyrettiler

Polis dayağının görüntüleri kameralara yansımıştı. Savcı Aslan, sadece döven polislerin değil , suçun işlenmesini önlemek, suça ilişkin delil toplamak yerine ‘sessiz’ kalarak suça iştirak eden merkezdeki polislerin de yargılanması gerektiğini belirtti. Savcı, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ nedeniyle ayrıca suç duyurusunda bulunulmasını istedi.


Haberin Devamı