Gazete Vatan Logo

İmar Barışı 2020: İmar barışı (affı) çıkar mı, yeniden olacak mı? Çevre ve Şehircilik Bakanı açıkladı!

İmar barışı süresini kaçırıp, başvuru yapamayan ya da yapı kayıt belgesi ödemesi yapamayan kişiler 2020 yılı ile birlikte İmar barışı çıkar mı, yeniden olacak mı? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum cevap verdi.

İmar Barışı 2020: İmar barışı (affı) çıkar mı, yeniden olacak mı? Çevre ve Şehircilik Bakanı açıkladı!

İmar barışı 2020 yılıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Başvuru tarihini kaçırdığı ya da kayıt belde ödemesi yapmadığı için başvuruları iptal edilen vatandaşlar, imar barışının yeniden gündeme getirilmesini istiyor. İmar Barışı 2020: İmar barışı çıkar mı, yeniden olacak mı?

İMAR BARIŞI (AFFI) ÇIKAR MI?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 30 bin yapı kayıt belgesini iptal ettiklerini söyleyerek "Vatandaşlarımızın başvurularının kanuna uygun olup olmadığının ve 31 Aralık 2017'den önce yapılıp yapılmadığının kontrolünü yapıyoruz. Yapı kayıt belgelerinde aykırılıklar tespit ediyoruz, yine yapı kayıt belgelerinde fiilen sahaya uymayan, doğru beyan edilip edilmediği süreçleriyle ilgili kontrol ettiğimizde farklılıklar görüyoruz. Bu çerçevede gelinen tarih itibarıyla yaklaşık 30 bin yapı kayıt belgesi aykırılık nedeniyle iptal edilmiştir ve bu yapılara ilişkin de hukuki süreç başlatılmıştır. Bu işlemi açıkçası devam ettireceğiz’’ açıklaması yaparak yeni bir imar barışı yapmayacaklarının da bilgisini verdi.

Haberin Devamı

7 milyon 400 bin kişi İmar barışı başvurusu yaptı, yapı kayıt belgesi ücreti olarak toplanan paralar ise 24 milyar 744 milyon lira oldu.

Şehirlerin üç boyutlu olarak dijital haritalarını çıkardıklarını ifade eden Bakan Murat Kurum bu sayede uydu görüntüleri üzerinden tüm kaçak yapıları kontrol ettiklerini ve tespit edilmesi halinde hemen yıktıklarını da açıklamasına ekledi.