İmar Barışı

İmar Barışı

Son dakika imar barışı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan imar barışı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını imar barışı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İmar Barışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan imar barışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 261 imar barışı haberi bulunmuştur. Tüm imar barışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyükçekmece’de 11 blok daha kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor
Büyükçekmece’de 11 blok daha kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan yapıları yıkmaya devam ediyor. Bugüne kadar 40 bine yakın konutun kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yenilendiği ilçede 66 bağımsız bölümden oluşan 11 blok daha yıkılıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de yıkılması gereken 2 bin 300 civarında bina kaldı. Bu depremden sonra aldığımız karar şu; vatandaşın keyfini beklemeyeceğiz. Kanunun bize verdiği yetkiye istinaden 2004 yönetmeliğinden daha eski deprem yönetmeliklerine göre yapılmış binaları yıkıyoruz” dedi.
15.02.2023 Yaşam
İmar affı nedir, imar affı en son ne zaman çıktı? İmar barışı nedir, ne işe yarar, imar affı 2023 çıktı mı?
İmar affı nedir, imar affı en son ne zaman çıktı? İmar barışı nedir, ne işe yarar, imar affı 2023 çıktı mı?  Kahramanmaraş’ta meydana büyük felakette yeni yapılmış binaların da yıkılması imar affı konusunu kamuoyunun gündemine getirdi. Peki, İmar affı nedir? İmar affı ne zaman çıktı, imar affı, 2023 çıktı mı? 
10.02.2023 Ekonomi
İmar affı 2023 yılında çıkacak mı, torba yasada imar affı var mı? Yeni imar barışı teklifi TBMM’ye sunuldu mu, imar affı Resmi Gazete’de yayınlandı mı?
İmar affı 2023 yılında çıkacak mı, torba yasada imar affı var mı? Yeni imar barışı teklifi TBMM’ye sunuldu mu, imar affı Resmi Gazete’de yayınlandı mı? İmar affı 2023'de çıkacak mı, imar affı 2023 ne zaman çıkacak? Gecekondu, kaçak ve mevzuata uygun olmayan yapılar için uygulanması beklenen imar affında son durum, af bekleyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 2018’de gerçekleştirilen imar affının 2023 yılı içinde uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Gözler ise yeni bir karar alınıp alınmadığına çevrilirken “İmar barışı affı gelecek mi, ne zaman çıkacak ve hangi yapıları kapsayacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte, 2023 imar barışı affı düzenlemesiyle ilgili son gelişmeler…
21.01.2023 Ekonomi
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kira fiyatı sabitlenmesi...
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kira fiyatı sabitlenmesi... Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Kira fiyatlarının sabitlenmesi gündeme geliyor. Kiracılar, ev bulamamaktan ve yüksek kira fiyatlarından şikayetçi oluyor. Ev sahipleri ise kira fiyatlarına zam yapmaları gerektiğine dikkat çekiyor. İşte kiracı ve ev sahiplerine tanınan haklarla ilgili tam detaylar...
31.08.2021 Ekonomi
Kekova'daki İngiliz'in kaçak villasına bir ret kararı daha!
Kekova'daki İngiliz'in kaçak villasına bir ret kararı daha! Antalya'nın Demre ilçesi Kekova bölgesindeki Ziyat Koyu'nda İngiliz vatandaşı Cloudya Jamey Hankes'in yaptırdığı kaçak villanın, Demre Belediyesi tarafından alınan yıkım kararına ilişkin yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava, 4'üncü kez reddedildi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Biz belediye olarak yıkım için tüm yasal süreçlerin tamamlanmasını bekleyeceğiz. Burada verilen mahkeme kararları ortada" dedi.
14.04.2021 Yaşam
Kaçak villa ile ilgili dikkat çeken gelişme! 30 gün süre...
Kaçak villa ile ilgili dikkat çeken gelişme! 30 gün süre... Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkımıyla ilgili daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, yıkım için 30 gün süre tanıyacaklarını, aksi halde belediyenin yıkımı gerçekleştireceğini açıkladı.
9.02.2021 Gündem
Otoparklarda TOGG için de yer ayrılacak
Otoparklarda TOGG için de yer ayrılacak Yerli otomobil için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Kurum, AVM’lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araca park yeri zorunluluğu getirileceğini söyledi
22.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kurum, İstanbul'da riskli konut sayısını açıkladı
Bakan Kurum, İstanbul'da riskli konut sayısını açıkladı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum İstanbul'daki riski binalarla ilgili olarak, "İstanbul'da 5.9 milyon konutumuz var. Bunun 1,5 milyonu riskli, 300 bini acilen dönüşmesi gereken yapılar" dedi.
14.11.2020 Gündem
Tepki çeken villa için karar çıktı! Hem yıkım, hem para cezası
Tepki çeken villa için karar çıktı! Hem yıkım, hem para cezası Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapının yerine inşa edilen denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi'nin iptali üzerine belediye yıkım kararı aldı. Belediye, yapının kayıtlı olduğu şirkete de 63 bin TL'ye yakın para cezası kesti.
2.11.2020 Gündem
Başkan Kılıç duyurdu! Hapis cezası geliyor
Başkan Kılıç duyurdu! Hapis cezası geliyor TBMM Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, "TBMM Genel kurulunda görüşmeleri devam eden tarım alanıyla ilgili düzenlemenin görüşmelerine bugün devam edilecek.. Teklifte bazı düzenlemeler yapılacak. Tarım arazilerini hobi bahçesi olarak pazarlayan, organize eden ve bu işten kanunsuz rant sağlayanlara idari ve hapis cezası getiriyoruz. Bu kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor." ifadelerini kullandı.
27.10.2020 Gündem
Yeni imar affı çıkacak mı? İmar affı 2020'de çıkacak mı?
Yeni imar affı çıkacak mı? İmar affı 2020'de çıkacak mı? İstanbul’da minimum 7.3 büyüklüğünde bir depremin beklendiğinin açıklanmasının ardından, gözler ruhsatsız ve denetimsiz binalara çevrildi. Vatandaşlar imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilen yapı kayıt belgesi yani imar affı hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Peki, İmar affı çıkacak mı? Yeni imar affı bekleniyor mu?
29.06.2020 Gündem
Soner Yalçın hakkında suç duyurusu!
Soner Yalçın hakkında suç duyurusu! Soner Yalçın İzmir'in dünyaca ünlü turistik ilçesi Çeşme'nin Ovacık mahallesindeki tarlaya lüks kaçak villa yaptırdı. Tarlanın doğal sit alanında olduğu ortaya çıktı. Kanunlara göre, izinsiz bir çivi dahi çakılması yasak olan 10 bin 440 metrekare sit alanındaki araziye yapılan kaçak villaya dönemin CHP'li Çeşme Belediyesi yıllarca göz yumdu, yıkım kararını dahi uygulatmadı.
19.06.2020 Gündem
Özdil'in villasındaki kaçak eklentiler yıkılıyor
Özdil'in villasındaki kaçak eklentiler yıkılıyor Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak eklentilerinin yıkımına başlandı.
30.05.2020 Gündem
Yılmaz Özdil'e bir şok da Bodrum Belediyesi'nden
Yılmaz Özdil'e bir şok da Bodrum Belediyesi'nden Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından satın alınan ve imara aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlenen villayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ardından Bodrum Belediyesi de yıkımın durdurulması yönünde karar veren Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu ve yıkım kararının yerinde olduğu yönünde savunma verdi. Savunmada, "Uydu fotoğrafları, Çevre Müdürlüğü ve Belediye imar ekiplerimizin yerinde tespitleri sonrasında yıkım kararı aldık" denildi.
19.05.2020 Gündem
Villasını kaçak eklentilerle büyüten Özdil'e suç duyurusu
Villasını kaçak eklentilerle büyüten Özdil'e suç duyurusu Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından satın alınan ve imara aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlenen villayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yalan beyanla yapı kayıt belgesi aldığı belirtilen Hülya Özdil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
11.05.2020 Gündem
Özdil'in villasına 32'inci madde uygulaması
Özdil'in villasına 32'inci madde uygulaması Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından satın alınan villa, imara aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlendi. DHA'nın görüntülediği mühürde, "Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur" denildi.
8.05.2020 Gündem
Yılmaz Özdil'in villasında kaçak bölümlerin yıkılması için tebligat gönderildi
Yılmaz Özdil'in villasında kaçak bölümlerin yıkılması için tebligat gönderildi Muğla Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşinin satın aldığı imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villa için belediye, kaçak bölümlerin 13 Mayıs'a kadar yıkılması için tebligat gönderdi. Bu tarihe kadar yıkım işlemleri yapılmazsa, yıkımı belediye ekipleri yapacak.
7.05.2020 Gündem
Özdil'in villası için savcılık da inceleme başlattı, kaçak bölümler yıkılacak
Özdil'in villası için savcılık da inceleme başlattı, kaçak bölümler yıkılacak Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villa için Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı da inceleme başlattı. Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen villanın kaçak olarak yapılan bölümlerinin 15 gün içinde yıkılacağı belirtildi. Bu arada villa, drone ile havadan görüntülendi.
5.05.2020 Gündem
Yılmaz Özdil'in eşi üzerine kayıtlı villasında 'kaçak yapı' soruşturması tamamlandı
Yılmaz Özdil'in eşi üzerine kayıtlı villasında 'kaçak yapı' soruşturması tamamlandı Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil adına Bodrum'da satın alınan villada, İmar Barışı'ndan sonra kaçak inşaat yapılmasının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı.
4.05.2020 Gündem
İş insanları karşı karşıya getiren iddia! Milyon dolarlık lüks villada 'kaçak' krizi...
İş insanları karşı karşıya getiren iddia! Milyon dolarlık lüks villada 'kaçak' krizi... Milyon dolarlık villaların bulunduğu sitedeki ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyet etti, kaçak yapılar için yıkım kararı çıktı. Ünal’ın eşi ise Alemadi’yi dron uçurarak evlerinin içini gözetlediği gerekçesiyle polise şikâyet etti.
25.04.2020 Gündem
İmar Barışı 2020: İmar barışı (affı) çıkar mı, yeniden olacak mı? Çevre ve Şehircilik Bakanı açıkladı!
İmar Barışı 2020: İmar barışı (affı) çıkar mı, yeniden olacak mı? Çevre ve Şehircilik Bakanı açıkladı! İmar barışı süresini kaçırıp, başvuru yapamayan ya da yapı kayıt belgesi ödemesi yapamayan kişiler 2020 yılı ile birlikte İmar barışı çıkar mı, yeniden olacak mı? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum cevap verdi.
4.03.2020 Gündem
İmar Barışı'nda 30 bini aşkın yapı kayıt belgesi iptal edildi
İmar Barışı'nda 30 bini aşkın yapı kayıt belgesi iptal edildi Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan bilgiye göre, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen İmar Barışı uygulamasında, başvurular 8 Haziran 2018'de başladı.
16.02.2020 Ekonomi
İmar barışı ödemesi kira gelirinden düşülür mü? Gelirden düşülebilen masraflar neler?
İmar barışı ödemesi kira gelirinden düşülür mü? Gelirden düşülebilen masraflar neler? 1-25 Mart tarihleri arasında yapılacak olan kira geliri bayan süresinde geçen yılki konut kira geliri 5 bin 400 lirayı, iş yeri kira geliri brüt 40 bin lirayı aşanlar beyanname verecek. Mülk sahipleri haliyle vergi hesabını yaparken gelirlerinden düşebilecekleri masrafları da merak ediyorlar. Peki imar barışı ödemesi kira gelirinden düşülür mü? Gelirden düşülebilen masraflar neler? “Kira geliri beyan ederken; ödenilen imar barışı bedeli, gelirden düşülebilir mi, gider yazılabilir mi? İşte detaylar…
10.02.2020 Ekonomi
Önleminizi alın! Binanızı güçlendirin
Önleminizi alın! Binanızı güçlendirin Türkiye’de 6.5 milyondan fazla konutun dönüşmesi gerekiyor. Bu konutları yıkıp yeniden inşa etmek için ciddi bir kaynak ve zaman lazım. Depreme karşı önlem almak isteyenler yıkım yerine güçlendirme ile hem süre hem de maliyet avantajı sağlayabilir. Güçlendirme süreci nasıl başlar, kimler yetkili, maliyeti nedir, kredi desteği var mı? İşte yanıtlar..
30.01.2020 Gündem
Uzungöl'de yıkım gerginliği! Yolu kapattılar
Uzungöl'de yıkım gerginliği! Yolu kapattılar Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de imar barışına aykırı kaçak yapıların yıkımı için ekipler gece yarısı harekete geçti. Yıkım ekiplerinin Uzungöl'e gittiğini haber alan vatandaşlar, yolları araçları ile barikat kurarak ulaşıma kapattı.
23.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İmar Barışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki imar barışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.