Gazete Vatan Logo

İlk yanıt İngiliz büyükelçiden geldi: Ben Ankara'yım...

Ankara'da yaşayan İngiliz genci James Taylor'un sosyal paylaşım sitesi facebook hesabı üzerinden yaptığı ve bütün dünyada yankı bulan "Siz Charlie'ydiniz, Paris'tiniz. Peki Ankara olacak mısınız?" çağrısına ilk yanıtlardan biri İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'dan geldi. Moore, "Ben Ankarayım" dedi;

İlk yanıt İngiliz büyükelçiden geldi: Ben Ankara'yım...

1.5 yıldır Ankara'da yaşayan 23 yaşındaki İngiliz genci Taylor, Facebook hesabından Ankara Kızılay'daki terör saldırısına tepki göstermişti. Taylor, "Saldırı Londra, New York veya Paris'te olsaydı acıyı hissetmek, kurbanlara üzülmek de çok daha kolay olurdu. Siz Charlie'ydiniz, Paris'tiniz. Peki Ankara olacak mısınız? Ankara'nın diğer kentlerden farkı olmadığını anlayamıyorsunuz" diye yazmıştı. Sosyal medyada ilgi gören Taylor'un mesajı, özellikle batı medyası tarafından da haberleştirilmişti.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi, Taylor'un çağrısına Twitter üzerinden yanıt verdi. Moore, "Ankara’ya ilk kez, yeni kurduğum ailemle 1990’da geldim. Bu şehri ve sıcak, arkadaş canlısı insanlarını çok sevdim. Kesinlikle #BenAnkarayım" diye yazdı.

MESAJLAR BENİ ONURLANDIRDI

Taylor ise yeni mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye'den ve dünyanın geri kalanından aldığım mesajlar beni çok onurlandırdı. Hepinize teker teker cevap veremediğim için özür dilerim. Çoğu zaman dünyadaki olumsuzluklar bize gösteriliyor. Son 16 saatte gördüğüm güzellik, kibarlık ve sıcaklık Ankara'da her gün yaşadığımdan çok da farklı değil. Nefret etmek kolaydır. Görmezden gelmek kolaydır. Fakat neden sevmek bu kadar zor? Hiçbir televizyon kanalıyla ya da gazeteyle, hiçbir basın kuruluşuyla röportaj yapmayı tercih etmiyorum çünkü bu sadece benimle ilgili değil. Bence sadece bu gezegende yaşayan insanlardan biriyim. Benim sesim duyuldu, fakat herkesin adına konuşamam.

Haberin Devamı

Ne zaman dünyanın geri kalanına kulak vermeye başlayacağız?

Farklı pasaportlara sahip olabiliriz. Farklı fikirlere sahip olabiliriz. Fakat hepimiz değerliyiz ve hepimiz bir etki yaratabiliriz. Dün her zamanki gibi, arkadaşlarımla, hobilerimle, fikirlerimle, 23 yaşında biri olarak uyandım. Yarın da öyle uyanacağım. Benden daha az şanslı olup, yarın uyanamayacaklar da var. Dünyanın neresinden olurlarsa olsunlar, onlar da en az bizim kadar kadar önemliler ve seviliyorlar.

Paris'iz, Ankara'yız, Suriye'yiz, Fildişi Sahili'yiz. Hepsinden önemlisi, İnsan'ız."

Haberin Devamı

Kaynak: Milliyet