Gazete Vatan Logo

İl Seçim Kurulu açıkladı! DEM Parti için karar verildi

DEM Parti'nin İstanbul'da seçime giremeyeceği ile ilgili iddialar hakkında İl Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi.

İl Seçim Kurulu açıkladı! DEM Parti için karar verildi

DEM Parti'de İstanbul adayı için belirsizlik yaşanmıştı. 17.00'de verilmesi gereken listenin YSK'ya geç teslim edildiği iddia edilmişti. Konuya dair İl Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi.

İL SEÇİM KURULU AÇIKLAMA YAPTI

İl Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Başvuru 16.55'te inceleme ise 17.14'te yapıldı" ifadeleri yer aldı. Böylelikle DEM Parti'nin seçime kendi adayı ile gireceği kesinleşmiş oldu.

BAŞVURU BELGESİ PAYLAŞILDI

DEM Parti, sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının başvurusunu yaptıkları evrakı paylaştı. İl Seçim Kurulu Başkanlığı başlıklı evrakta, "Aday Listesi Teslim Tutanağı, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Halkların Eşitlik Ve Demokrasi Partisi adına İdil Uğurlu tarafından verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı listesi aşağıda yazılı evrakları ile birlikte taşınabilir bellekte ve kağıt ortamında 20.02.2024 tarihinde saat 16.55'te başvuru yapmış olup 17.14'te inceleme tamamlanmış, iş bu tutanak tarafımızca imza altına alınmıştır" yazdığı görüldü.

Haberin Devamı

'ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ'

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma ek olarak, "Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun" denildi