Gazete Vatan Logo

İki torunuyla yan yana toprağa verildi

Diyarbakır'da Kurdoğlu Askeri Lojmanları'nda meydana gelen kalorifer kazanı patlaması sonucu çöken binanın enkazında can veren 8 kişiden 52 yaşındaki Hatice Demirer ile torunları 8 yaşındaki Ahmet ve henüz 3 günlük Aybüke, Kırıkkale'de gözyaşlarıyla yan yana toprağa verildi

Dün, Diyarbakır'dan getirilen cenazeler, Kırıkkale Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Çallıöz Mahallesi'ndeki evlerinin önüne götürüldü. Ağıt yakan cenaze yakınları gözyaşı döktü. Daha sonra babaanne Hatice Demirer ile iki torununun Türk Bayrağı'na sarılı tabutları, Şehit Cengiz Topel Camii'ne götürüldü.

Camideki cenaze törenine Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki, Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Çetin, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, askeri erkanla birlikte çok sayıda vatanadaş katıldı. Cenazede gözyaşlarına boğulan Demirbağ ailesinden dede Ahmet Demirer ile oğlu astsubay başçavuş Adem Demirbağ'ı yakınları güçlükle teselli etti.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından cenazeler Yenimahalle Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi. Annesini ve iki çocuğunu kaybeden Başçavuş Adem Demirbağ şunları söyledi:

"Bizim kaderimiz, alnımızda yazıyormuş. Kazan dairesinde suçlu, sorumlu var mı, yok mu bilemiyorum. Annem, eşimin doğumu için yanımıza gelmişti. Şurada görmüş olduğunuz annem ve iki yavrumu mezara gönderiyorum. O binanın içerisinden milim milim, santim santim küçük parçalar çıkartıldı, ancak zaman yetmedi. Saat 08.30'da patlama oldu, ertesi sabah 08.30- 09.00'da annem ve ancak 8 yaşındaki oğlum çıkarıldı. Üç günlük kızım daha sonra bulundu. Mutlu bir aileydik. Hepimiz birbirimizi severdik. Ama takdir bu kadarmış, yapacak hiçbir şeyim kalmadı. Dimdik ayakta duruyoruz. Olayı savcılık aydınlatacak. Metanetimizi koruyacağız. Sezaryenle doğum yapan olan eşim şu anda evde yatıyor. İlk kurtulanlardan biri o. Sabah göreve gitmiştim, duyar duymaz geldim ve oturduğumuz evin durumunu görünce inanamadım."

Haberin Devamı