Gazete Vatan Logo

İhsanoğlu için ‘Keskin’ tepki!

DENİZLİ CHP Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Twitter hesabından CHP’nin Cumhurbaşkanlığı için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini açıklamasına sert tepki gösterdi. Keskin, Twitter hesabından alınan kararın Parti Meclisi’nin yetkisinde olduğunu belirterek, kurulların devre dışı bırakıldığını söyledi:

“CHP, kurullar tarafından kurallara uygun olarak yönetilir. Başıbozukluk ve keyfilik, CHP’de yönetim şekli olamaz. PM yetkisi, Cumhurbaşkanlığı aday açıklamasında gasp edildi. Kurullar devre dışı bırakılarak ve kurallar dikkate alınmadan ortaya konan yaklaşım, CHP yönetim biçimi olamaz. Gasp edilen yetki, ilk PM toplantısında geri alınmalıdır. Burada önemli olan, hep eleştiriyor durumu değil ya da makam mevkii meselesi hiç değil. Önemli olan, CHP’nin temel değerleri.”

Eskilerden destek

CHP’nin eski bakan, yönetici ve milletvekillerinden Ayhan Altuğ, Orhan Birgit, Alev Coşkun, Vahit Çalın, Ali Haydar Erdoğan, Uluç Gürkan, Memduh Ekşi, Sami Kumbasar, Doğan Öztunç, Hikmet Savaş, Ali Topuz, Cemal Seymen, Mete Tan, Erol Tuncer ve Metin Tüzün imzasıyla yapılan ortak açıklamada ise İhsanoğlu’nan adaylığına destek verildi.

Haberin Devamı

İzmir’de protesto

Genel başkanlığını eski CHP Milletvekili Canan Arıtman’ın yaptığı Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Ekmeleddin İhsanoğlu’nan aday gösterilmesini protesto etti. İzmir’deki eylemde ellerinde “Cumhuriyet kadını görev başında” ve “Cumhuriyet devrimi kazanacak” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Şeriata geçit yok aydınlık Türkiye” ve “Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye” şeklinde sloganlar attı.