Gazete Vatan Logo

İftar saatinde korkutan yangın

Esenler’de çöp aktarım merkezinde çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Alevlerin büyümesi üzerinde harekete geçen itfaiye ekipleri yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı. İftar saatinde çıkan yangın orucunu yeni açan vatandaşları da tedirgin etti.

Olay iftar saatlerinde Kemer Mahallesi Atışalanı tepesinde bulunan Esenler Belediyesi çöp aktarım merkezinde meydana geldi. İddiaya göre henüz belirlenemeyen bir nedenle çöp aktarım merkezinde yangın çıktı. Çöplerin büyük bir kısmı hurda ahşap eşya olunca yangın birden büyüdü. Alevlerin artmasıyla olay yerine Bağcılar, Esenler ve Kocasinan itfaiye grubundan çok sayıda ekip sevk edildi.
Yüksek alevler iftarını yeni açan vatandaşları da korkuttu. Çevredeki apartmanlardan birçok vatandaş alevleri izledi. Alevler çevrede çadırları bulunan işçileri de tedirgin etti. İtfaiye ekipleri alevlerin çadırlara ve hemen alt taraftaki elektrik santraline sıçramaması için yoğun gayret sarf etti. Çöp aktarım merkezinin etrafını konuşlanan itfaiyeciler yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı.

Yangın çıktığında çöp aktarım merkezinin yanındaki çadırda bulunduğunu söyleyen bir işçi daha önce de söz konusu yerde yangın çıktığını alevlerin fazla büyümeden kontrol altına alındığını belirtti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı