Gazete Vatan Logo

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi! Bakan Soylu: ABD bu seçime müdahale ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini yorumlayan Soylu, "Amerika en başından beri bu seçime müdahale ediyor. Biden, 2016'da darbe ile bu işi yapamadık, bu sefer darbe ile değil seçim ile gerçekleştireceğiz dedi. Temel mantık İnce eskiden CHP'nin adayı onu çekersek biz ona giden oyları almış oluruz. Siyasetin okuması böyle değildir" dedi.

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi! Bakan Soylu: ABD bu seçime müdahale ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini yorumlayan Soylu, "Amerika en başından beri bu seçime müdahale ediyor. Biden, 2016'da darbe ile bu işi yapamadık, bu sefer darbe ile değil seçim ile gerçekleştireceğiz dedi. Temel mantık İnce eskiden CHP'nin adayı onu çekersek biz ona giden oyları almış oluruz. Siyasetin okuması böyle değildir" dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Böyle bir önemli seçimde karşı karşıya kaldığımız durum çok iyi değerlendirilmeli. Seçim süreci özetleyecek manzara. Geçmiş Türkiye'de gördüğümüz tehditler kasetler şantajlar... Uluslararası ajanslar tarafından servis edilen görüntüler. Eski Türkiye'de de var. Bir siyasi partinin genel başkanı kaset ile başkan oldu. Rahmetli Deniz Baykal'ın kaseti ile aday oldu. Ben genel başkanlığa aday olmayacağım deyip döndü aday oldu.

Amerika en başından beri bu seçime müdahale ediyor. Biden, 2016'da darbe ile bu işi yapamadık, bu sefer darbe ile değil seçim ile gerçekleştireceğiz dedi. Temel mantık İnce eskiden CHP'nin adayı onu çekersek biz ona giden oyları almış oluruz. Siyasetin okuması böyle değildir. CHP'nin aldığı oyların önemli bölümü oraya yönelmiştir zaten. Geçmişte bu partilere oy verenlerde ciddi bir konsolidasyon var. Diğer oylar da protesto oylar, sandığa gitmeyecek ve kararsız oylar. Kararsız oylarda da adaylar çerçevesinde Kılıçdaroğlu'nu beğenmeyenler öbür oylara yöneliyor. Bizim bazı politikalarımızı beğenmeyenler öbür tarafa yöneliyor. FETÖ hala devrededir. Depo kayıtlarla devrede. cumhurbaşkanlığı seçimine giderken bir adaya operasyon çekiliyor. bu operasyonu millet görüyor. Burada bir operasyon olduğu görülmektedir.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NUN RUSYA PAYLAŞIMI

Kılıçdaroğlu 17 25'te de eline kasetleri eline alıp sonra bu kasetler gerçek değildi dedi. Kendine ait koruma kalkanı oluşturuyor. Kendisine ne söylemişlerse bize ulaştırdığı bir korkusu da yok. Bize ulaştırır biz de gerekli çalışmayı yapardık. 17-25'te ortaya çıkan o adımları kendisi çıkıp kumpas dedi. Bir meseleyi birkaç defa yorumlayabilen bir kişi var karşımızda. İnce'yi de o sofraya bekliyor. Siyasetin bu kadar kirletildiği bir dönem az yaşanmıştır. Her türlü meseleyi devreye sokuyorlar. İnce'nin kaydı da yurt dışındaki hesap üzerinden gönderilmiş. Aradaki fark büyük olacak. 4 buçuk 5 puanlık bu fark da aşılacak. Bu çirkin üslup ve FETÖ işlerini gerçekleştirenler de dumura uğrayacak. ABD'nin bu ülkede 10 yılda bir darbe yaptığını uçan kuş biliyor. Bu seçimde İnce bir saldırıya uğramıştır saldırı dışarıdan gelmiştir, kim tarafından üretildiği bellidir. Faili FETÖ ve ABD'dir.

Haberin Devamı

Biz bütün bu süreçle ilgili siber dairemizde bu saldırılarla ilgili tedbirlerimizi alırız. En çok saldırıya uğrayan hakarete maruz kalanlardan biriyim. Önemli bir bölümü yurt dışı hesaplardan yapılır. Türkiye içerisinde olanların tamamını buluyorum. Bulduğumuz için Türkiye dışından gerçekleştiriyorlar. Emniyeti işareti etmesi mağduriyet yaşıyor ve emniyeti işaret ediyor. Bunu bilen failler bilerek dışarıdan ortaya koyuyor ki failler bulunmasın diye. Bazı suçlar da şikayete bağlı suçlardır. Ben şikayet ediyorum hatta tamamına yakınını yakalattırıyorum. Tüm adaylarla ilgili güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Siber devriyelerimizle de bunları sağlamaya çalışıyoruz. Yurt dışından olan süreçleri o ülkelerle ilgili sonuç elde edebilmek mümkün değildir.

Haberin Devamı

Bir adayın seçime mücadele edip 3 gün kala çekilmesi kendisinde derin etkiler bırakır. Bundan sonraki kararı kendisi verecektir.

Kılıçdaroğlu tavşanın yakalandığı gibi yakalanmıştır. Abd'nin net adayı olduğu bellidir. Bütün projektörler de onun üzerindedir. Meclis'te de teskereye hayır oyu verdi. Terörlü kaynağında temizleyen en önemli hamlelerden biriydi. ABD, PKK PYD'ye taziyeye gidiyor, bizim adamımızı öldürdünüz biz taziyeye gidiyoruz demektir. Kılıçdaroğlu da aynı şekilde bu politikayı ortaya koymakta. Demirtaş konusunda buna bir de apo'yu ekledi. Avrupa'nın ABD'nin Türkiye'ye dayattığı politikalar. Demirtaş da Apo da teröristtir. 40 yıldır Türkiye'ye kan ağlattılar.

Haberin Devamı

Kayyumlar kaldırılsın diyor. PKK'lı belediyeler istediği gibi hareket etsin istiyor. Bu paralar bizim paralarımız, PKK'ya gidiyor ve mehmetçik'e kurşun olarak dönüyor. Amerika ve Avrupa yıllardan beri lgtb'yi meşrulaştırmak için sürekli Türkiye'ye sızmaya çalışıyorlar. Aynı şekilde chp bu politika ile de özdeşleşiyor. Tefecilerden 300 milyar dolar alacaklarını söylüyorlar. Bunlar ABD ile özdeşleştiği politikalar.

TEK İTİBARLI ÜLKE TÜRKİYE'DİR

Rusya Ukrayna savaşında gıda krizini dünya çözemedi. Tek itibarlı ülke Türkiye'dir. Türkiye dış politikasında net bir duruş koyuyor. ABD gel bana tabi ol diyor. Biz Türkiye'nin menfaatlerine tabiyiz. Türkiye'nin politikası değişecek, Rusya'dan gaz almayacak mı? Elbette alacak. Bunlar reel olmayan şeyler.

KALAŞNİKOFLARIN GÖLGESİNDE SEÇİME GİDİLMİYOR

Terör örgütünün 83 teröristi kaldı. Türkiye demokratik sürecini en hızlı işleten ülke olmuştur. Doğu ve Güneydoğu'da huzur var kalaşnikoflar gölgesinde seçime gidilmiyor. Şu anda Türkiye'nin her santimetrekaresinde seçim propagandası yapılıyor.

Seçim ile sosyal bir sözleşme imzalanır. Ben Selo'yu Apo'yu serbest bırakacağım, özerklik ilan edeceğim diye sözleşme yapıyorlar ve bu sözleşmeye PKK'yı dahil ettiler. PKK'lılar bizden daha çok açıklama yapıyorlar. Seçim kazanıldığı andan PKK Türkiye'nin yönetsel aktörüdür. Türkiye ilk kez bir terör örgütünün oylandığı seçime gidiyor.

GERGİNLİK YAPAN İKİNCİ TURDA KAYBEDER

Ola ki ikinci tura kaldı, kim gerginlik yaparsa o kaybeder. İkinci tura gitmedik, birincide bitti, bittiğinde zaten aradaki fark 4 buçuk 5 puan olacak. 95 yılından beri anketsiz çalışmayız. Biz barajın üzerindeyiz, yani 50'nin. 4 buçuk 5 puan da gerimizdeler. İnce 1.9 ile 2 arasında idi. Orada da 35-40'luk oyumuz vardı. biz oradan da belli oy alabileceğimizi değerlendiriyoruz. Sonucu Erdoğan'ın kazanacağı ve Cumhur İttifakı'nın da birinci parti olacağı seçim olacak. Bu kadar fark olduktan sonra hiçbir şey olmaz. Yapmaya çalışsalar da Türkiye eski Türkiye değil, devletin gücü üst düzeyde.

Terör grupları içinde MLKP gibi gruplarda hareketlilik görüyoruz. Bizim için önemli değil. hepsinin yerini yurdunu biliyoruz. Kendi aralarındaki değerlendirmeleri takip ediyor ve biliyoruz. Şu anda herkes her yerde propagandasını yapabiliyor. Geçmiş dönemlerden farklı bir şey yapıldı, herkes standını kurabiliyor. İstemesek kurdurmazdık. Sayın Bahçeli Ortahisar'da miting yaptı CHP de Trabzon meydanda yaptı. MHP ben de meydanda yapacağım dese kargaşa olurdu. Siyasetin nezaketi vardır. Bir yerde bir konuşma yaparken başkaları varsa onlar sizi engellemez. Olaylar en çok AK Parti'ye yönelik oldu. Bunlar geçen dönemden bu dönemin sakin geçtiğinin göstergesidir.

CUMHUR İTTİFAKI CİDDİ BİR ŞEKİLDE KENETLENDİ

Cumhurbaşkanımızın açıklaması Türkiye'de sorumlu devlet adamlığının tezahürüdür. İnce'nin sözü tartışma yaratmıştı. Adam kazandı demişti. 50+1'i kim alırsa seçim neticelenmiş demektir. Bunun üzerinden başka bir şey yapmak girdiğiniz yarışa inanmamak demektir. Cumhur ittifakı da seçmeni de ciddi şekilde kenetlenmiş durumda.

Amerika istediği fitneyi oluşturmaya çalıştı. Bu seçim Batı'nın Türkiye'den tasfiye olması anlamına gelir. Erdoğan'ın yaptığı en önemli mesele Doğu ile Batı'yı birleştirmesidir. Türkiye bambaşka çizgiye gidiyor. Bizden önceki 41 yılda iktidarların ortalama süresi 460 gün sürmüş.

Karşıdan gelen terör saldırısını durdurmak istiyoruz. Bu her ülkenin meşru hakkıdır. İsveç konsolosluğunda sandık eğitimi veriliyor. İsveç'in Türk seçiminde ne işi var? Bir derneğin hesabına 1 milyon lira neden aktarıldı?

ABD, Türkiye'yi değiştirmek istiyor. Darbe girişimleri ile Türkiye'nin önü kesildi. Türkiye şu anda devler ligine doğru gidiyor. Erdoğan söylerse yapar. Türkiye'yi yüzde 60 zenginleştirecek. Türkiye'nin önü kesildi. Yaptıkları tek şey var; uluslararası yatırım iştahını kapatmak. ABD'nin Afganistan'dan çekilirken kaydedilen o uçak fotoğrafı var ya, herkes o fotoğrafı bir yere assın.

Yaptıkları birilerinin kasetlerini çekip zamanı geldiğinde ortaya koymaktır. Amerika'nın kirli ellerini ülkemizin üzerinden çekebilecek miyiz? Türkiye böyle bir seçime gidiyor. Dünya 5'ten büyüktür sözünü söyleyebilecek başka bir kimse yok. Erdoğan kazanırsa Türkiye kazanır ABD değil

Türkiye terörden arındırılmış bir ülke haline geldi. Türkiye büyüyen bir ülke oldu, siyasi istikrarını sağladı. Batı'yı, ABD'yi ilk kez böyle zayıf yakaladık. FETÖ'nün zulalarında kalan kasetlerle operasyonla sağlamaya çalışıyorlar. 14 Mayıs 1950'de bu milletin kendisi kazandı, yine milletimiz kazanacak.