Gazete Vatan Logo

İbrahim Kalın'dan açıklamalar

İbrahim Kalın'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Obama ile bir görüşmenin yapılması çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Kalın ayrıca İsrail'in Türkiye'ye gitmeyin uyarısı için, "Bu tarz uyarıları zaman zaman biz de yapıyoruz. Terör elbette küresel bir sorun." dedi.

-->

İŞTE KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Terörle mücadele konusundan Pakistan'ın yanındayız. Bu konuda kararlılığımızı tekrar ifade ediyoruz. Suriye savaşı devam ettiği sürece terör örgütlerinin büyümesi de malesef devam edecektir. Suriye'de siyasal bir geçişin sağlanması gerekiyor.

İsithbarat paylaşımı konusunda ülkelerin birbirleriyle daha sıkı bir bağlantılı olmalıdır. Biz Brüksel saldırısı öncesi uyarmıştık ama gerekli adımlar atılmadı.

BRÜKSEL SALDIRISI

Türkiye üzerine düşeni kararlı adımlarla yapmaktadır. Brüksel saldırı sonrası karşımıza çıkan bir durumda İslamafobik çağrılar arttı. Bu konuda hassasiyet gösteren liderlere de takdir ve teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Haberin Devamı

Ziyaret çerçevesinde Nükleer Güvenlik Zirvesi bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce de bu zirveye katılmıştı. Bu zirve bağlamında da yoğun bir program olacak. İkili görüşmeler olacak. Türkiye'de yatırımları bulunan şirketler ve işadamlarıyla programları olacak. Türk ve Müslüman toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek. Musevi toplum temsilcileriyle de görüşecek. Yine düşünce kuruluşlarıyla da programı olacak. 2 Nisan'da cami açılışına da gerçekleştirecek.

PAKİSTAN'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Terör saldırıları dinle bağdaştırılamaz. Bu bir barbarlıktır. Tüm Hristiyanların Paskalya Yortusu'nu tebrik ediyorum.

Musul operasyonuyla ilgili Iraklı yetkililerle temas halindeyiz.

SORU-CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüşecek mi?

Sayın Cumhurbaşkanımız bir zirveye katılacak. İkili görüşmeler gündemde değil. Resmi açıklamları takip etmekte fayda var. Sayın Obama ile de böyle bir görüşmenin olması üzerinde şu anda çalışılıyor. Çeşitli algı operasyonları yapılıyor. Biz en son Sayın Obama ile Paris'te görüştük, telefon görüşmelerimiz oldu. Bu tür spekülasyonları bir kenara bırakmakta fayda var. Zaten Cumhurbaşkanımız bu zirve boyunca Obama ile birlikte bütün liderlerle bir arada olacaklar

Haberin Devamı

RIZA SARRAF'IN ABD'DE TUTUKLANMASI

Amerika'da yürüyen bir süreç. Bizim onunla ilgili farklı bir şey söylememiz mümkün olmaz. Bize intikal eden bir şey sözkonusu değil.

İsrail'in Türkiye uyarısı

Bu tarz uyarıları zaman zaman biz de yapıyoruz. Terör elbette küresel bir sorun. Nerede nasıl saldıracağını önceden kestiremiyoruz. Bu bütün ülkeler için geçerli. Hayatı askıya almak ancak teröristleri sevindirir.

-->

Suriye'deki son durum

Suriye'deki kriz bitmiş değil. Hala bu ateşkes anlaşması çerçevesinde bile çatışmalar yer yer devam ediyor. Sivillere karşı saldırılar, insani yardımların engellenmesi ve insanları açlığa mahkum etmek gibi uygulamalar da bazı noktalarda devam ediyor. Suriye rejiminin engelleyici tavrını kınadığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. En büyük arzumuz müzakerelerin sonuç vermesi.

Haberin Devamı