Gazete Vatan Logo

İBB güncel trafik durumu öğrenme

Yoğun İstanbul trafiğinde pek çok kişi yola çıkmadan önce trafik durumu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İBB tarafından uygulamaya koyulan sistem sayesinde trafik durumunu anında öğrenebilirsiniz.

İBB güncel trafik durumu öğrenme

İstanbul’un yoğun trafiğinden şikayetçi olmadığımız saat neredeyse hiç yoktur ve bu trafik İstanbul trafiğine çıkan herkesin kaçınılmaz sonudur. Bu trafik çilesine karşı çeşitli önlemler geliştiren İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin bizim de bu duruma geçici çözümler üretebilmemiz için mükemmel bir uygulaması vardır.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İBB'nin ''Trafik Durumu Sorgulama'' olarak geliştirdiği sistem sayesinde yol durumu sürekli takip edilir ve böylece İstanbul'daki bütün trafik mağdurları yollardaki trafik yoğunluğunu görebilir. Hangi yolun yoğunluğu daha fazla hangi yolda trafik yok ya da daha az yoğunluğa sahip görebilir böylece İstanbul'un yoğun trafiğine takılmadan hangi yoldan gidebileceğine rahatlıkla karar verebilirler.

İBB TRAFİK SORGULAMANIN AVANTAJLARI

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin sağlamış olduğu '' İBB Trafik Sorgulama'' hizmeti sayesinde 7/24 İstanbul da trafiğe mahkum kalabilen insanlar trafiğin olmadığı yolları uygulama sayesinde görerek trafikten kurtulabilmektedirler. Trafik olan yollara alternatif yolları tercih ettikleri için işe, toplantıya, okula, sınava, uçağa vs. ulaşılması gereken herhangi bir yere geç kalma olasılığı en aza inmiş ve böylece hayat standartlarında yükselme gerçekleşmiştir. Trafik sebebiyle gün içerisinde kullanılacak enerjinin çoğunun trafikte harcanmasının önüne geçilmiş ayrıca trafikte oluşabilecek gerginlik, sinir trafiğe takınılmadığı için en aza inmiştir. Aslında İBB Trafik Sorgulama hizmeti hem İstanbul'un yoğun trafiğine çözüm üretmeye başlamıştır hem de insanların yaşam kalitesini artırmıştır ve dolaylı olarak trafiğe takılmayan insanların sinir sistemine de olumlu etkide bulunmuştur.

Haberin Devamı

İBB TRAFİK SORGULAMA NASIL KULLANILIR?

Öncelikli olarak artık hemen hemen herkesin sahip olduğu internete bağlı bilgisayarlar aracılığıyla İBB'nin sitesinden Trafik Sorgulama Tıklanarak gerekli yol durumu haritalarını görebilir ve hangi yolu kullanacağınıza karar verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bunun dışında gelişen teknolojiyle birlikte ceplerimize girmiş android telefonlar aracılığı ile bu uygulamayı kullanılabilir. Bunun için tek yapılması gereken; Google Play ve App Store gibi mağazalardan '' İBB Cep Trafik'' uygulamasını indirmek olacaktır.Eğer Android 6.0 işletim sisteminden önceki bir sisteme sahipseniz indirme işlemi sırasında çeşitli izinler istenecektir bu izinleri verdikten sonra uygulama telefonunuza kurulmuş olacaktır. Android 6.0 dan sonrasında ise uygulama telefonunuza kurulduktan sonra siz uygulamayı kullanırken dosya erişim, telefon erişim, konum erişim izni gibi çeşitli izinler onayınıza sunulacaktır. Bu izinler uygulamayı en sağlıklı şekilde kullanabilmenizi sağlayacağından izin isteklerini onaylamanız şarttır.

İBB'nin sağladığı '' Trafik Sorgulama'' hizmetinde en çok tercih edilen cep telefonlarına uygulama olarak indirebilinen sistemdir. Çünkü bu uygulamayı araba içerisindeyken trafikte sıkıştığımız her an internet bağlantısına sahipsek rahatlıkla kullanabilir ve her bir dakika içerisinde güncellenen trafik yoğunluğu bilgisinden faydalanarak trafik yoğunluğu daha az olan bir yöne yönelebilirsiniz.

Haberin Devamı

''İBB Cep Trafik'' uygulaması sayesinde trafik yoğunluğu bilgilerini trafik kameraları ve yoğunluk haritaları aracılığıyla alabilirsiniz. Eğer trafik sensörlerini ya da daha çok kamerayı görmek isterseniz haritayı yakınlaştırmanız gerekmektedir.

İstanbul'un yoğun trafiğine sunulan çözümlerden birisi olan ''İBB Trafik Sorgulama'' hizmetini kullanabilmek için internet bağlantısına sahip bir elektronik cihaza sahip olmak yeterli olacaktır.