Gazete Vatan Logo

Hizbullah lideri Mehmet Beşir Varol yargılandı

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranırken 3 yıl önce Konya'da güvenlik güçlerinin yaptığı operasyon sonucu yakalanan Hizbullah lideri olduğu belirtilen Mehmet Beşir Varol ile 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada savcı sanıklardan 3'ünün ömürboyu hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun ölü ele geçirilmesinden sonra örgüt liderliğine getirilen ve son olarak Gaffar Okkan ve 5 polisin şehit edilmesi suikastiyle ilgili şura toplantısına katılan "Melle Mizgin' kod adlı Mehmet Beşir Varol ile 3 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar katıldı. Mahkeme, sanıkların yakalama tutanağıyla ilgili Konya Emniyet Müdürlüğü'ne yazılan yazılara cevap gönderildiğini belirtti. Savcı Fatih Gökçek ise, sanıklardan Mehmet Beşir Varol, Mehmet Çiçek ve Gaffar Okkan suikasti zanlısı Nurullah Gülsever'in ömür boyu hapis, Abdulkuddüs Yalçın'ın ise 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Kısa bir ara veren mahkeme dosyanın detaylı incelenmesine, örgüt evinde ele geçen video kasetlerin incelenmesine ve eksik evrakların tamamlanmasına karar verip duruşmayı erteledi.