Gazete Vatan Logo

HGS sorgulama ve HGS bakiye yükleme işlemleri nasıl yapılır?

HGS, trafik akışının daha hızlı olmasını sağlayan bir sistemdir. HGS ile yanınızda para taşımadan geçiş noktalarından geçebilirsiniz. HGS bakiye işlemleri nasıl yapılır? HGS geçiş ihlali nedir? HGS geçiş ihlalinin cezası ne kadar? Detaylar haberimizde!

HGS sorgulama ve HGS bakiye yükleme işlemleri nasıl yapılır?

HGS bakiyenizin ne kadar kaldığını öğrenmek için PTT şubelerine uğrayabilirsiniz. PTT şubeleri dışında PTT’nin internet sitesinden de kalan bakiyenizi daha hızlı bir şekilde sorgulayabilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işleminiz için e-Devlet sistemini de kullanabilirsiniz. e-devlet sisteminden sorgulama yapmak için bir e-Devlet şifresine sahip olmanız gereklidir. Bakiyenizi belirtilen bu yollardan bir tanesi ile öğrendikten sonra yeterli bakiye miktarına sahip değilseniz HGS bakiye yükleme işlemi yapabilirsiniz.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS Bakiye Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

HGS bakiyesi yüklemek için en yakın PTT şubesine giderek, nakit para ile HGS kartınıza yükleme yapabilirsiniz. Bunun dışında bir diğer seçenek ise PTT şubeleri içinde yer alan Yüklematik cihazlarıdır. Bu cihazlar üzerinden de çok hızlı ve pratik bir şekilde yükleme işleminizi halledebilirsiniz. Hızlı geçiş sistemini sürekli olarak kullanıyorsanız anlaşmalı bankalar aracılığıyla otomatik bir ödeme talimatı verebilirsiniz. Otomatik ödeme talimatı ile de HGS bakiyeniz azaldığı zaman otomatik olarak yükleme işlemi gerçekleştirilecektir. Böylece siz de herhangi bir yükleme işlemi yapmaktan kurtulmuş olacaksınız. Otomatik yükleme ile geçişler sırasında sık olarak yaşanmakta olan bakiye sorununu yaşamayacaksınız. Bakiye sorunundan kaynaklı olarak size kesilen bir ceza da olmayacak. Bu yükleme işlemlerinin yapıldığı seçenekler dışında geçiş merkezlerinin yakınında bulunan market veya benzin istasyonları, e-Devlet sistemi ile de yükleme yapabilirsiniz. Telefon operatörleri de HGS bakiye yüklemek için size sunulan bir başka seçenektir.

Haberin Devamı

HGS Geçiş İhlali Nasıl Sorgulanır?

Bazı sebeplerden dolayı HGS geçiş ihlali yapmış olabilirsiniz. Bu ihlal sonrasında da adınıza bir ceza kesilmiş olabilir. Kişiler bu yaptıkları ihlallerin bazen farkına varamayabilir. Farkına varılmayan bu ihlaller için kesilen cezalar da üzerine gecikme faizi eklenip daha da büyüyebilir. Eğer adınıza kesilen geçiş ihlali cezası yedi gün içerisinde ödenmezse cezanın 11 katı ceza ödemesi yapılması gerekir. Bu ve benzeri durumlarla karşılaşmamak için de HGS geçiş ihlali yapılıp yapılmadığının kontrolü sağlanmalıdır. HGS geçiş ihlali sorgulaması için PTT’nin internet sitesinden ‘’ HGS Müşteri Hizmetleri’’ bölümüne girilmelidir. Açılan ekranda geçiş ihlali sorgulaması yapılacak olan araç plakası yazılarak güvenlik kodu girilir. Sorgulama işlemi sonrasında eğer araca ait bir HGS geçiş ihlali cezası varsa karşınıza çıkacaktır.

Haberin Devamı

HGS Cezasına İtiraz

HGS geçiş ihlali cezası itirazında bulunmanız için geçerli sebebiniz olmalıdır. Örneğin plakanın görünmemesi, HGS bakiyenizin yeterli olmasına rağmen cezaya maruz kalmanız ya da geçiş esnasında araçtaki etiketin okunamamasından kaynaklı olarak adınıza gelen cezalar gibi. İtiraz işlemi için dilekçe yazılıp Sulh Ceza Mahkemesine başvurulması gerekmektedir.