Gazete Vatan Logo

HGS Borçlarınızı Ve Trafik Cezalarınızı Online Sorgulayabilirsiniz

Araç sahipleri trafik cezaları ile ilgili online olarak bilgi alabilir. Trafik cezası sorgulama işlemlerini yapamayan vatandaşlarımız haberdeki HGS ve trafik cezası sorgulama adımlarını takip edebilirsiniz.

HGS Borçlarınızı Ve Trafik Cezalarınızı Online Sorgulayabilirsiniz

Trafik cezaları ile ilgili işlemlerin online sisteme aktarılmasıyla birlikte büyük bir kolaylık sağlanmıştır. Araç sahiplerinin araçları üzerinden kesilen herhangi bir cezanın olup olmadığını öğrenmek için online olarak trafik cezası sorgulama yapması yeterli olacaktır. Plakaya göre trafik cezası sorgulama işlemleri yapıldığı için vatandaşların trafik cezası sorgulama işlemlerinde plaka bilgisini kullanması gerekmektedir. Araçlar için yapılacak olan trafik cezası sorgulama işlemleri üstelik tamamen ücretsiz olarak yapılmaktadır. Trafik cezası sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden bir bölüm oluşturulmuş ve vatandaşların bu bölüm üzerinden trafik cezası sorgulama yapması mümkün kılınmıştır.

Trafik cezası sorgulama işlemlerinde plaka bilgisinin yanında ruhsat numarasına gerekir. Bu açıdan vatandaşların formları kaldırılmasının ardından sistem tarafından aracın trafik ceza durumu görüntülenecektir. Ekranda yayınlanan trafik cezası sorgulama sonuç sayfası üzerinden ise vatandaşlar aldıkları trafik cezalarıyla ilgili kolay bir şekilde bilgi sağlayabilmektedir. Bu açıdan vatandaşların istediği zaman online olarak ilgili uygulamayı kullanması ve uygulama üzerinden trafik cezası sorgulama yapması mümkün kılınmıştır. Eğer siz de araç sahibi iseniz belirtilen adımları takip ederek kolay bir şekilde aracınıza ait herhangi bir cezanınolup olmadığını öğrenebilir ve tüm cezaların neden gerçekleştiğini de öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik ile ilgili diğer bir işlem HGS kaçak geçiş sorgulama işlemidir. Trafik cezası sorgulama kapsamında da yapılabilecek olan HGS kaçak geçiş sorgulama işlemleri için vatandaşların PTT tarafından oluşturulan resmi internet sitesini kullanması gerekmektedir. PTT’nin HGS için özel olarak oluşturduğu portalın kullanılması ile birlikte kolay bir şekilde HGS kaçak geçiş sorgulama yapılabilir. portal üzerinden yapılacak olan HGS kaçak geçiş sorgulama işlemlerinde vatandaşların sorgulama alanına sadece plakasını yazması yeterli olacaktır. Bu sayede ilgili plaka üzerinden herhangi bir geçiş ihlalinin yapılıp yapılmadığı belirtilecek vatandaşlarda işlemlerini buna göre devam ettirebilecektir. Kaçak geçiş yapan vatandaşların 15 gün içerisinde abone olması halinde cezası iptal edilmektedir. Aksi halde aracın geçiş ücretinin 11 katı ceza ödenecektir.

Haberin Devamı