Gazete Vatan Logo

HGS Bakiye Sorgulama İşlemlerini PTT Girişinden Yapabilirsiniz

HGS sorgulama hizmetleri ile aboneler HGS bakiye sorgulama ve yükleme işlemlerini yapmaktadır. HGS kaçak geçiş öğrenme hizmeti de yine PTT bağlantılarından verilmektedir.

HGS Bakiye Sorgulama İşlemlerini PTT Girişinden Yapabilirsiniz

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS YÜKLEME İÇİN TIKLAYINIZ

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

Hızlı geçiş sistemi olarak köprü ve otoyollarda kullanılan ve özellikle sık sık gişelerden geçiş yapan araç sahipleri tarafından tercih edilen bir yeniliktir. Uzun yıllardan sonra Türkiye yollarında da kullanılmaya başlanan bu geçiş sistemleri sayesinde vatandaşların bekleme yapmadan gişelerden geçmesi mümkün hale getirilmiştir. HGS imkânlarından yararlanmak isteyen vatandaşların abone olması gerekmektedir. Abonelik yapan yerler ise oldukça fazladır.

OPET gibi petrol istasyonları, bankaların online sistemleri ve PTT üzerinden yapılacak olan HGS başvuru sonrasında, tümvatandaşların araçları için abonelik alması ve abone olarak HGS’den yararlanması mümkün olmaktadır. Başvuru ücretleri ve minimum yükleme kriterleri, başvurulan yere göre değişebilmektedir. Bu nedenle detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların hangi kurum ya da firma üzerinden başvuru yapmayı düşünüyorsa, o firma üzerinden HGS sorgulama bilgi alması gerekmektedir.

Haberin Devamı

HGS abonesi olan kişiler, işlemlerini internet üzerinden yapabilmektedir. HGS sorgulama olarak adlandırılan hizmetler sayesinde kaçak geçişten, bakiye durumuna kadar tümbilgileri öğrenebilmektedir. Bu konuda PTT tarafından oluşturulan olan HGS portalı tüm ihtiyaçlarınıza cevap verecektir.

Kaçak Geçiş Öğrenme

Sorgulama yaparak öğrenilecek en önemli bilgilerden birisi araç üzerinde herhangi bir kaçak geçişini olup olmadığıdır. Sistemde yaşanan sorunlar nedeniyle zaman zaman abone olan vatandaşlar bile kaçak geçiş yapmış olarak görülebilmektedir. Bu nedenle HGS sorgulama yaparak kaçak geçiş durumu sorgulanmalı ve HGS sorgulama ile öğrenilecek bilgiler sonrasında aksi bir durum görülüyorsa, gerekil başvurular yapılmalıdır.

Bakiye Bilgisi Öğrenme

HGS sorgulama yapılarak öğrenilecek bilgilerden birisi de bakiye bilgisidir. HGS aboneliği üzerinde ne kadarlık bir geçiş bakiyesinin olduğunu öğrenmek için aynı portal üzerinden işlem yapılmalıdır. Fakat bu sorgulama işlemi kimlik bilgileri gerektirdiği için kişilerin ilk olarak sisteme üye olması gerekmektedir. Üyelik sonrasında istenilen tüm HGS sorgulama işlemleri portal girişi yapılarak öğrenilebilmektedir.

Haberin Devamı