Gazete Vatan Logo

‘Hayırlı damat’ için soruşturma vizesi!

Kayınpederi ve kayınvalidesini İl Özel İdaresi’nin kaplıcasında 1156 gece ücretsiz konaklattığı öne sürülen eski Vali Özçimen için soruşturma izni verildi. Özçimen FETÖ’den tutuklu bulunuyor

‘Hayırlı damat’ için soruşturma vizesi!

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, 2010- 2014 tarihleri arasında Bolu Valisi olarak görev yapan İbrahim Özçimen hakkında, kayınpederi emekli imam Hüseyin ve kayınvalidesi Yadigar Karaduman’ı, 20 Kasım 2010- 20 Ocak 2014 tarihleri arasında 1156 gece İl Özel İdaresi’ne ait Karacasu Küçük Kaplıca tesislerinde ücretsiz konaklattırdığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma 2015 yılının Ağustos ayında tamamlandı. Özçimen hakkında, ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan yargılanması için soruşturma izni verildi. Danıştay, 17 Mart 2016 tarihinde, Özçimen’in ücretsiz konaklamaya yönelik talimatı olup olmadığının araştırılmasını isteyerek kararı bozdu.

Makam aracıyla getirtmiş

Bunun üzerine yürütülen ikinci soruşturma da tamamlandı. Mülkiye müfettişlerinin ön inceleme raporu doğrultusunda hazırlanan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası bulunan kararda, Özçimen’in kayınpederi Hüseyin ve kayınvalidesi Yadigar Karaduman’ı, Yozgat’tan makam arabası ile Bolu’ya getirdiği ve 184 bin 960 TL olan 1156 gecelik konaklama ücretine karşı 2013 yılında sadece 8 bin 500 TL ödeme yapıldığı belirtildi. Soruşturma açıldıktan sonra, yani konaklamadan 1.5 yıl sonra borcun 50 bin 840 TL’sinin ödendiği, faizi ile birlikte kalan 170 bin 763 TL’nin de Danıştay’a itiraz sürecinde 28 Aralık 2015’te kayınpeder tarafından ödendiği belirtildi.

Haberin Devamı

İtiraf sayıldı

Danıştay’ın kararında “Ücretsiz konaklama için talimatı olmasa dahi bu paranın verilmemesi karşısında sessiz kalmasının da ‘zımni talimat’ anlamına geldiği görülmektedir” denildi. Kararda,Özçimen’in, “Burada ücretsiz kalan bakan, milletvekili, vali, hakim ve yakınlarından bir çok isim sayabilirim” yönündeki savunması da aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olduğu şirketin hak ve menfaatlerini bilerek korumadığının itirafı anlamına geldiğine işaret edildi.

Özçimen hakkında, yurt dışına gittiği gezilerde hem ilgili projeden, hem de İl Özel İdaresi bütçesinden harcırah tahakkuk ve tahsilinde bulunarak menfaat temini suçunu işlediği gerekçesiyle de soruşturma izni verildi.

Haberin Devamı