Gazete Vatan Logo

‘Haşhaşiler gibi suikast planladılar’

Zonguldak iddianamesinde FETÖ için “Hasan Sabbah’ın çevresindeki Haşhaşilerin fedai kullanması gibi suikast benzeri hareketlere başvurmuştur” benzetmesi yapıldı

‘Haşhaşiler gibi suikast planladılar’

Fetullahçı Terör Örgütü darbe girişimi kapsamında tutuklu 4 eski Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komutanı hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istemiyle hazırlanan iddianame, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Meslekten ihraç edilen eski Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak Garnizon Komutanlığında görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ile Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk hakkında hazırlanan 16 sayfalık iddianame tamamlandı.

‘Mutlak itaat ve cennet hayali’

İddianamede, FETÖ/PDY mensuplarının hücresel şekilde birbirleriyle bağlantıları, kendi aralarında bir rapor ve talimat alışverişi bulunduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Alttan yukarıya doğru rapor, yukarıdan aşağıya doğru talimat verilmekte. Fetullahçı Terör Örgütü, üyelerinin uğrunda zorluklarına katlanabildiği, fedakarlıkta bulunduğu, amacına yönelik bir şeyler yapabildiği, bir inanç, bir ideoloji sistemidir.

Haberin Devamı

Örgüt kadrolarının sızdığı devletin güvenlik kurumlarının silahlı olması ve bu silahları kullanma yetkisinin bulunması, örgütün silahlı ve askeri eğilimini göstermesi açısından çok önemlidir. Hasan Sabbah’ın çevresinde kümelenen Haşhaşilerin, yaklaşık bin yıl kadar önce afyon çekip fedailerini kullanarak devlet görevlilerini öldüren bir terör örgütü olarak ortaya çıkmalarında olduğu gibi FETÖ/PDY üyeleri de mutlak itaat ve cennete kavuşacakları saiki ile hareket ederek devlet içinde suikast benzeri hareketlere başvurmuştur.”

O gece 2. Ordu Komutanlığı önü

Darbe girişimi sırasında Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı nizamiyesinde yaşananlar güvenlik kamerası görüntülerine böyle yansıdı. Kamera kayıtlarında, darbe girişimi başladığı andan itibaren askerlerin rutin nöbet yerine mevzilerde atış pozisyonunda dışarıya doğru hedef aldıkları ve çatışmaların 03.00 sıralarında yoğunlaştığı görülüyor.

Haberin Devamı

Dosyaları mahkemeye ulaştırılmamış

Adalet Bakanlığınca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’e ilişkin ABD’ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası ve 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ilgili geçici tutuklama talebinin, ABD Adalet Bakanlığınca ilgili mahkemelere henüz iletilmediği ortaya çıktı. Bakanlık yetkilileri, ABD Adalet Bakanlığına gönderilen iade ve geçici tutuklama taleplerine ilişkin kararların yerel mahkemelerce verileceğine, dosyaların söz konusu mahkemelere henüz gönderilmediğine dikkati çekti. Adalet Bakanlığı ABD’ye 19 Temmuz 2016’da Gülen hakkında 4 iade dosyası, 10 Eylül 2016’da ise geçici tutuklama talebi göndermişti.