Gazete Vatan Logo

Hangi illerde giriş çıkış yasağı kalktı? Hangi illerde giriş çıkış yasağı uzatıldı?

Corona virüs nedeniyle 30 il ve Zonguldak'a giriş ve çıkışlar İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla bu gece yarısına kadar uzatılmıştı. Bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında 30 il ve Zonguldak'a giriş çıkış yasağı değerlendirildi. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Peki, Hangi illerde giriş çıkış yasağı kalktı? Hangi illerde giriş çıkış yasağı uzatıldı?

Hangi illerde giriş çıkış yasağı kalktı? Hangi illerde giriş çıkış yasağı uzatıldı?

30 büyükşehir ve Zonguldak iline koronavirüs tedbirleri kapsamında giriş çıkışlar yasaklanmıştı. Yasağın 3 Mayıs Pazar gecesi sona ermesi planlanmıştı ancak yasak İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklama ile süresi bu gece yarısına uzatılmıştı. Bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında 30 il ve Zonguldak'a giriş çıkış yasağı değerlendirildi. Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak ve 31 İl giriş çıkışları ile ilgili alınan kararı açıkladı. Peki, Hangi illerde giriş çıkış yasağı kalktı? Hangi illerde giriş çıkış yasağı uzatıldı?

6. kez gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında normalleşme süreci ve atılacak adımlar değerlendirildi. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, 4 saat 20 dakika sürdü. Koronavirüs salgını sebebiyle altıncı kez video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Toplantının ana madderinden biri de 31 İl giriş çıkış yasağı ve 31 ilde uygulanan seyahat yasağı oldu. Corona virüs ile ilgili önlemlerin hafifletilerek normalleşme sürecinin değerlendirildiği toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 il giriş çıkış yasağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Corona virüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışlar hakkında şu açıklamayı yaptı:

0,14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs çarşamba günü, yine 11 - 15 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkarılabilecek.

15 - 20 yaş ise, 15 Mayıs cuma günü yine aynı şartlar ve saatlerde dışarı çıkabilecektir. Sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz. Dolayısıyla bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulamamızı sürdürüyoruz. halen 31 ilde uygulanan şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını ilk etapta bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır.."

Haberin Devamı

HANGİ ŞEHİRLERE GİRİŞ ÇIKIŞ YAPILAMAYACAK?

Şehirler arası giriş çıkışın devam ettiği iller; Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak.

HANGİ İLLERDE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI KALKIYOR?

Corona virüs tedbirleri kapsamında ilk etapta bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır.."