Gazete Vatan Logo

“Haberleri görünce panikledi”

Müzisyen Değer Deniz’i tecavüz ederek öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık C.M.’nin ablası H.E. kardeşinin Değer Deniz’i haberlerde görünce paniklediğini ve kekelemeye başladığını anlattı.

“Haberleri görünce panikledi”

İstanbul Beyoğlu’ndaki evinde 5 Mayıs 2015’te ölü olarak bulunan müzisyen Değer Deniz’e tecavüz ederek öldürdüğü iddiasıyla 29 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan C.M., İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Değer Deniz’in ağabeyi Orhan Deniz, yakınları ve arkadaşları katıldı. Duruşmanın başlamasıyla ağabey Orhan Deniz, mahkemeye, sanığa ceza indirimi verilmemesi için internet üzerinden toplanan ve 25 bin kişinin imzaladığı dosyaları verdi. Mahkeme Başkanı Sevtap Yılmaz, toplanan imzaları dosyaya dahil etti. Daha sonra duruşmada tanıkların dinlenmesine geçildi. Duruşmada sanığın ablası Havva Eyigün ve imam nikahlı kocası İsmail Görgüç tanık olarak dinlendi.

Torbacılık yapıyordu

Abla Eyigün kardeşinin imam nikahlı eşiyle kavga ettikten sonra kendisine geldiğini belirterek, “Olay günü de sabah saatlerinde eve geldi, uyuşturucu kullanmıştı. Elinde de bir klarnet kutusu vardı. Televizyonu açtığımızda haberlerde Değer Deniz’in öldürüldüğü söyleniyordu. Kardeşim bu sırada panikledi, kekelemeye başladı. Odaya gidip üstünü giyinmeye başladı. Hemen sonrasında polisler gelip kardeşimi aldılar” dedi. Sanığın eniştesi de C.M.’nin uyuşturucu kullandığını belirterek, “Elinde klarnet kutusu vardı. Bunu Beyoğlu’nda küçük çocuklardan aldığını söyledi. Eve geldiğimde klarnetin olmadığını gördüm. 30 liraya sattığını söyledi. Akşam televizyon izlerken cinayetin haberini izledik. Ben sesli olarak ‘ne biçim insanlar var, böyle iş olur mu?” diye cinayeti işleyenlere tepki gösterdim. Sonra C.M. sofradan kalkıp odasına gitti. Hızla üstünü değiştiriyordu. Bu sırada polisler geldi” dedi.

Haberin Devamı

‘Onunla ilişki yaşıyordum’

Kekeme olduğu için savunma yapamayan C.M., mahkemeye yazılı ifade verdi ve şu iddiaları ortaya attı: “Cinayeti ben işledim ama tecavüz olayıyla ilgim yok. Ben onunla ilişki yaşıyordum. Evine hırsız gibi girmedim. Bununla ilgili bir tanığım da var. O sokakta hoteller var. Başka kameralar da vardır. Bunların bulunmasını istiyorum.”

24 bin 600 imza dosyaya girdi!

Haberin Devamı

Değer Deniz’in ağabeyi Orhan Deniz, tahrik hükümlerinin uygulanmaması ve en üst hadden ceza verilmesi için internet üzerinden topladıkları 24 bin 600 kişinin imzasını mahkemeye sundu. Mahkeme, USB ile sunulan imzaları dosyaya koydu.