Gazete Vatan Logo

25 Ekim güneş tutulması saat kaçta olacak? Türkiye saati ile Ay güneş ile dünya arasına ne zaman girecek, hangi saatler arasında güneş tutulacak?

Güneş tutulması saat kaçta 25 Ekim, tutulma Türkiye’den hangi saat aralığında görülecek? Güneş Tutulması bugün gerçekleşecek. Yılın ikinci Güneş Tutulması Türkiye'den de izlenebilecek.  Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayı güneş tutulması saat kaçta olacak?

25 Ekim güneş tutulması saat kaçta olacak? Türkiye saati ile Ay güneş ile dünya arasına ne zaman girecek, hangi saatler arasında güneş tutulacak?

Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? Tam Güneş tutulması Türkiye'de de görülecek. Ay, Dünya çevresinde yaklaşık on iki kez dönmesine karşın, Ay'ın yörünge düzlemi ile Dünya'nın yörünge düzlemi arasında beş derece kadar bir açı olması sonucu, Ay her defasında Güneş'in tam önünden geçmez ve dolayısıyla bu çakışma seyrek olarak oluşur. Bu yüzden, yılda iki ile beş arasında Güneş tutulması gözlemlenir. Peki, Güneş tutulması saat kaçta olacak (25 Ekim)? Türkiye saati ile Ay güneş ile dünya arasına ne zaman girecek?

GÜNEŞ TUTULMASI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN OLACAK? 

Yılın ikinci Güneş tutulmasının 25 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşecek.

Türkiye saati ile 12.40 - 15.05 saatleri arasında olacak. Maksimum evresi ise 13.50.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ? 

Güneş tutulması İzlanda, Avrupa, Kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan, Batı Çin'den görülecek. Türkiye'den ışığın olmadığı, şehir merkezlerinden uzak yerlerde izlenebilir.