Gazete Vatan Logo

Gül Üniversitesi’nde hedefler büyük!

AGÜ’nin yeni rektörü VATAN’ın sorularını yanıtladı

Gül Üniversitesi’nde hedefler büyük!

Abdullah Gül Üniversitesi’nin ODTÜ’lü yeni rektörü Prof. İhsan Sabuncuoğlu, Gül’ün adı nedeniyle üniversiteye büyük ilgi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanması, ODTÜ’de yaşanan olayların hemen sonrasına denk gelmesi ve kendisi de ODTÜ’lü olması nedeniyle dikkat çeken Prof. Sabuncuoğlu, haftabaşında Gül tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edildi.

VATAN’ın sorularını yanıtlayan AGÜ’nin yeni rektörü, özetle şunları söyledi: “Atamam bu olayın (ODTÜ olayları) üzerine gelince, doğal olarak ilgi çekti, bir şekilde ilişkilendirildi. Bunu da normal karşılıyorum, bir rahatsızlık duymuyorum. Gerginliğin kimseye faydası yoktur. Bilim üreten kurumların bu tür gergin ortamlardan uzak durması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız, kendi adının verilmiş olduğu üniversitenin, dünya çapında bir üniversite olmasını istiyor.

Gül Üniversitesi’nde hedefler büyük

Her şeyi ile dünya standartlarında norma sahip bir üniversite olmasını arzuluyor. Zaten Sayın Cumhurbaşkanı, “Kaliteli, dünya çapında bir üniversite hedefiyle kuracaksanız, ismini verin’ demiş. Ayrıca ismini taşıması nedeniyle büyük bir ilgisi ve alakası da var. Kaliteli bir üniversite olmasını istiyor. Görüşmemizde birtakım önerilerde de bulundu. Abdullah Gül Üniversitesi farklı bir üniversite olacak. Hedefimiz, Kayseri’nin potansiyelini dikkate alarak akademik çıtayı yukarıya çıkartabilmek. Kayseri’de var olan endüstri ve sanayi işbirliği potansiyelini de kullanarak, bilim dünyası ve iş dünyası arasındaki sağlıklı işbirliğini tesis etmek, sonra da dünyada tanınır hale gelebilmek. Üniversite, aynı zamanda sosyal ve kültürel olarak da Kayseri’ye katkı sağlayacak... Kayseri’ye ve Anadolu’ya değişik bir çehre versin istiyoruz.”

Haberin Devamı