Gazete Vatan Logo

‘Gül, tasarıyı tereddütsüz veto etmeli’

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün partisinin Meclis grubu toplantısında Suriye ve HSYK tasarısıyla ilgili hükümeti eleştirdi. “HSYK teklifi bu haliyle geçerse, sayın Cumhurbaşkanı’nın hiç tereddütsüz şekilde veto etmesi gerekir” diyen Demirtaş, anayasa değişikliği gerektiğini ifade etti.

Demirtaş, Paris suikastıyla ilgili kayıtların olayın Ankara’da üst düzeyde planlandığını ortaya koyduğunu söyleyerek, “Şaibeler, şüpheler artık bizzat Başbakan’ın ve MİT Müsteşarı’nın üzerindedir” diye konuştu.

‘Türkiye destekledi’

Suriye’deki işkence ve infaz görüntüleri için, “Özellikle Kürt halkı bunu çok yakından biliyor... Sanki Esad’ın zulmü, işkenceciliği bugün ortaya çıkmış gibi ortalığı velveleye vermeye gerek yok” diyen Bahçeli, şöyle devam etti: “Esad zulmünden şikayetçi olanlar, zulümden şikayet etme hakkınız var ama öbür yandan diğer zulüm ve zalimlere desteklemekte de Esad kadar suçlusunuz. El Kaide’yi var eden temelde Türkiye’deki desteğidir. TIR’larda yardım olsaydı böyle gizli mi götürülürdü? Davullarla, zurnalarla, canlı yayınlarla götürülürdü. Onu da Başbakan’ın katıldığı mitingle Hatay’dan yollarlardı, ilgili bakanlar ağlardı.”



‘Orduya bir çeşit şantaj yapıyor’

Demirtaş, Askerlik Kanunu’yla ilgili değişikliği şöyle yorumladı: “Tasarının Uludere ile de bağlantısı var. Görülen o ki AKP’nin yeniden orduyla barışma, ittifak girişimiyle de bağlantısı var. AKP, iç ittifaklarını kaybettiği için pişmanlık ve nedamet göstererek orduya tekrar sarılma ihtiyacı duyuyor. Bir çeşit şantaj yapmayı da planlıyor. ‘Benim emrim dışına çıkılırsa veya benim siyasi çıkarlarım dışına taşan bir yaklaşım gösterirseniz sizi yargılatabilirim’ demek istiyor. Yavaş yavaş herkesin yargılanması Başbakan’a bağlı hale gelecek.”

Haberin Devamı