Gazete Vatan Logo

GSS Online Prim Ödeme Ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri

GSS borç sorgulama üzerinden GSS online prim ödeme konusunda vatandaşlara imkan sunulmuştur. Siz de kolay bir şekilde GSS borç sorgulama ve online prim ödeme yapabilirsiniz.

Genel sağlık sigortası olarak kişilerin kendi prim ödemelerini yapmasıgerektiği için prim ödeme yapılması gerekmektedir. GSS online prim ödeme imkanı sunulduğu için sizler de GSS online prim ödeme imknaından yararlanabilirsiniz. GSS online prim ödeme işlemleri için SGK’nın sunduğu web tahsilat servisini kullanmanız gerekmektedir. İlgili serviste ilk olarak GSS borç dökümü yapmanız gerekmektedir. GSS borç sorgulama yaptıktan sonra ekranda yer alan ödeme adımların takip ederek GSS online prim ödeme işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Böylece sağlık sigortasının avantajlarından yararlanmaya devam edebilirsiniz.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

GSS TESCİL KAYDI SORGULAMA

GSS online prim ödeme işlemlerinde kredi kartınızı kullanmanız gerekir. Kredi kartınız üzerinden yapacağınız ödeme ile birlikte GSS online prim ödeme konusunda gerekli tüm işlemleri yerine getirmiş olacaksınız. Sağlık sigortası konusunda her ay prim borcu çıkarıldığı için kişilerin her ay düzenli olarak GSS online prim ödeme işlemlerini yapması gerekmektedir.

Haberin Devamı

GSS online prim ödeme işlemlerinde herhangi bir kısıtlama olmadığıiçin sağlık sigortasına dahil olan tüm vatandaşlarınhizmetten yararlanması mümkündür. Yararlanacağınız hizmet, kurumlara gitmenize gerek kalmadan online olarak size imkan sağladığı için kolay bir şekilde ve kısa süre içerisinde ödemenizi yapabilirsiniz.

GSS Tescil Kaydı Sorgulama

GSS konusunda detaylı bilgi almak isteyenlerin GSS tescil kaydı sorgulama yapması yeterli olacaktır. Özellikle ne kadar borcu olduğunu bilmeyen ya da sigortaya dahil olup olmadığını öğrenmek isteyenlerin belirtildiği şekilde sorgulama yapması yeterlidir. Böylece ne kadar süredir sigortadan yararlandığınızı, hangi dönemlerde sigortanızın geçerli olduğunu, yararlandığınız sigorta sonrasında ne kadar borcunuzun olduğu ve aylık prim ödemelerinizin kaç TL olarak belirlendiğini görebilirsiniz. Böylece sigorta ile ilgili aldığınız bilgiler doğrultusunda hem ödemelerinizi takip edebilir ve borcunuzu görebilir hem de sigorta bilgileri ile sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. GSS’li olan tüm vatandaşlar belirtilen işlemleri yapabilir.

Haberin Devamı