Gazete Vatan Logo

Gözler Kabine’de! Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? 24 Ekim bugün Kabine toplantısı var mı, hangi konular gündem maddesi?

Kabine toplantısı için gözler Beştepe’de. Başörtüsüne anayasal güvenceden, aile düzenlemesine, Amasra'daki maden ocağı patlamasından TOGG’a kadar kabinede ekonomi maddeleri gündeme çıkıyor. Dar gelirliye ve esnafa yönelik yeni adımlar da kabineden alınacak kararlardan biri olması bekleniyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? 24 Ekim bugün kabine var mı, hangi konular toplantı gündeminde?

Gözler Kabine’de! Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? 24 Ekim bugün Kabine toplantısı var mı, hangi konular gündem maddesi?

Kabine Toplantısı bugün var mı, ne zaman ve saat kaçta yapılacak? Kabine toplantısı iki haftada bir pazartesi günleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde toplanacak. İşte kabine toplantısı detayları…

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Ekim ayının son Kabine toplantısı 24 Ekim 2022 Pazartesi günü yapılacak. Toplantının saat 15.00’te başlaması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "aileyi güçlendirecek şekilde başörtüsüne anayasal güvence" getirileceğine yönelik sözleri sonrası çalışmalar tamamlandı. Erdoğan’a teklif sunuldu. Kabinede teklife dair sunum yapılması ve düzenlemeyle ilgili olarak Erdoğan'ın onay vermesinden sonra anayasa değişiklik teklifinin meclise gelmesi bekleniyor. Anayasanın 41. maddesiyle aileye dair düzenlemeler yapılmasına ilişkin görüşler de değerlendirilecek.

KABİNE TOPLANTISI’NDA EN SON ALINAN KARARLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bir müjdede üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde 150 bin öğrencimiz ailelerin yanına herhangi bir yük getirmeden gidecek.

Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz.

Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz.

Genç girişimcilerimizin kredilerini 300 bin liraya yükseltirken yaş sınırını da 35'e çıkarıyoruz.

Doğal gaz depolarımızı yüzde 100 doldurarak talepteki muhtemel artışlara ve beklenmedik kesintilere karşı hazırlığımızı yaptık." ifadelerine yer vermişti.

Haberin Devamı