Gazete Vatan Logo

Ganire Paşayeva öldü mü? Ganire Paşayeva’nın hastalığı nedir, Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir, sağlık durumu nasıl, neden yoğun bakımda?

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva'nın komaya girdiği açıklanırken durumun sebebine dair bir bilgilendirme yapılmadı. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın sağlık durumuyla ilgili son durumu Fulya Öztürk CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı. Söz konusu açıklamaların ardından Ganire Paşayeva öldü mü, sorularına yanıt aranırken Ganire Paşayeva’nın hastalığı nedir, Ganire Paşayeva neden yoğun bakımda, sağlık durumu nasıl?

Ganire Paşayeva öldü mü? Ganire Paşayeva’nın hastalığı nedir, Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir, sağlık durumu nasıl, neden yoğun bakımda?

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva’nın komaya girdiği açıklandı. Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva’dan bugün üzücü bir haber geldi. Paşayeva’nın yardımcısı Elbey Badirov tarafından yapılan açıklamada, Milletvekili Ganire Paşayeva’nın komaya girdiği duyuruldu. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesine götürülen Paşayeva’nın gözetim altında tutulduğu bildirildi. Peki, Ganire Paşayeva öldü mü? Ganire Paşayeva’nın hastalığı nedir, Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir, sağlık durumu nasıl, neden yoğun bakımda?

GANİRE PAŞAYEVA NEDEN YOĞUN BAKIMDA, SAĞLIK DURUMU NASIL?

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın sağlık durumuyla ilgili son durumu Fulya Öztürk CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı.

Yaklaşık bir iki saat önce sosyal medyada ‘öldü’ haberi çıktı. Gerçekten hepimizi çok üzdü. Ganire Paşayeva, Türk dünyası için önemli bir isim. Durumu çok ciddi, yoğun bakımda. Öldü haberleri geldi, bu Haber yalan. Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3'e doğru bir anda tansiyonu 4'e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar. Durumu çok çok kritik.

Haberin Devamı

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan'ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı kentinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğreniminin ardından Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü'nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nü bitirdi.

1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başladı ve burada çok çeşitli görevlerde bulundu. 2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı'nın halkla ilişkiler bölüm başkanı oldu.

6 Kasım 2005 günü yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne girdi. Millî Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Ganire Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nın üyesidir. Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesidir.

Haberin Devamı

Paşayeva, Azerbaycan Türkçesi'nin yanı sıra Rusça ve İngilizce bilmektedir.

Astana Yayınları tarafından yayımlanmış "Aşk Başka" adlı bir şiir kitabı bulunmaktadır.

7 Ocak 2017 tarihten Dünya Alpagut Federasyonu As Başkan Yardımcısı görevinde bulunmaktadır.