Gazete Vatan Logo

Flaş açıklama: 'Üzüldüm ve şaşırdım'

Flaş açıklama: 'Üzüldüm ve şaşırdım'

Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan’ın tepkisine üzüldüğü ve şaşırdığını dile getirerek, şunları söyledi: “Çünkü biz Yunus Emre gibi kavgaya değil, yapmaya, yapıcı olmaya gittik. Her satırı yapıcı olan bir konuşmadır. Konuşmanın içeriğinde bazı hususlara, bazı cümlelerin içeriğine katılmamak mümkündür. Biz de Başbakan’ın cümlelerinin bir kısmına katılmıyoruz. Ama kendisine ’edepsiz’ ve ’yalancı’ demiyoruz. Herhalde TC tarihinde veya dünya barolar tarihinde bir başbakan barolar birliği başkanına hiddetine hakim olamayarak ilk kez ayağa fırlayıp edepsiz ve yalancı dedi. Deme sebebi ne biliyor musunuz? Van’la ilgili. Geçen gün buraya Van’dan depremzede aileler geldi. Dediler ki ’Ev sahiplerinin tamamı evlere yerleştirildi. Kiracıların bir kısmı kurayla ev buldu kendilerine, bir kısmı bulamadı.’ Biz de bunu onların selamı olarak Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a iletmeyi sosyal hukuk devleti görevi gördük. Yani bu ülkede her şeyi bilen sadece bir kişi var sanıyor Başbakan. Kendinden başka kimsenin, hiçbir şey bildiğini anlaşılan artık kabul etmiyor.”

‘Suç duyurusunda bulunmam’

“Ben bir suç duyurusunda bulunmam. Son derece yapıcı bir konuşmaydı. Konuşmanın içinde kumpasa karşı birlikte mücadele edelim var, gelin Meclis soruşturması açalım var. ÖYM’lerin kaldırılması ve tahliyelerin sağlanması için bizzat Cumhurbaşkanı’na ve Başbakan’a teşekkür var. Sizlerin çıkardığı kanun sayesinde Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu ihlal kararı genel görevli mahkemede sonuç doğurdu ve çok sayıda sanık çıktı var. Başbakan’ın bir şiir okuduğu için niyet okuma yöntemiyle mahkum edilmesinin acısını yüreğimizde taşıyoruz var. 60 darbesinin idamlarının acısından söz eden cümleler var.”

‘Gezi’ye mi öfkeleniyor?’

“Bunların yanına Gezi’de öldürülen evlatlarımızı koyduk diye mi öfkeleniliyor? Biz diyoruz ki bu topraklardaki acı artık bitsin. Acıyı bitirmek için ne yapacaksınız? Hakaret mi edeceksiniz birbirinize? Yoksa acıları yarıştırmaktan vazgeçip artık çözüm mü olsun diyeceksiniz? Burada hangi satır kırıcı? Hangi satırı yapıcı olmaktan uzak? Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruyu siz getirdiniz, teşekkür ederiz dedik. Şimdi AYM’nin bu bireysel başvuru sonunda vermiş olduğu kararları niye bu kadar öfkeyle karşılıyorsunuz var...”

‘Soğukkanlı düşününce...’

“Ben yine iyi niyetli yaklaşıyorum. Başbakan yarın, biraz daha soğukkanlı düşünür ve konuşmayı okursa, nerede kapattığını bilmiyorum çünkü dinlemeyi ve öfkesini biriktirmeyi. O konuşmanın içinde kendisine çok yol gösterecek cümlelerin olduğunu, çok yapıcı bir konuşma anlayıp ’Ben nasıl oldu da kendimi kaybettim, ayağa fırladım’ diyeceğini umut ediyorum. Derse Başbakan gibi davranmış olur.”















Kaynak: NTV



Haberin Devamı