Gazete Vatan Logo

Feride filminin konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman vizyona girecek?

Oyuncu Zeynep Çamcı’nın senaryosunu kaleme aldığı yönetmenliğini de Ali Yorgancıoğlu’nun yaptığı Feride filmi yarın vizyona giriyor. Vizyona girmeden önce film ekibi basın mensuplarıyla bir araya gelerek, filmi anlattı. Peki, Feride filminin konusu nedir? Feride filminin oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor? Feride Filmi ne zaman vizyona girecek?

Feride filminin konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman vizyona girecek?

Zeynep Çamcı'nın senaryosunu kaleme aldığı ve yönetmenliğini Ali Yorgancıoğlu ile gerçekleştirdiği "Feride" filminin tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen filmin senaristi ve başrol oyuncusu Zeynep Çamcı, her yaştan kesimin filmi izleyebileceğini söyledi. Çamcı, filmin başrolünde canlandırdığı "Feride" karakterinin güçlü bir yapıya sahip olduğunun altını çizerek, "Benim için en önemli şey de bu nokta. Aynı zamanda çalışkan, vazgeçmeyen, patronuna baş kaldıran bir insan." dedi.

"İNSANLAR FARKLI BİR DÜNYA İÇERİSİNDE KENDİLERİNİ BULSUNLAR İSTEDİK"

Filmin hikayesini yazarken özellikle çocukların hoşlanabileceği karakterler oluşturmaya çalıştığını anlatan Çamcı, şunları kaydetti:

"Çocukların izledikten yıllar sonra da hatırlayacakları bir film olmasının yanı sıra karakterle de bağ kurmalarını çok istedim. Bunun için çok çalıştım. Aileler bu anlamda filme rahatlıkla gelebilirler. Ayrıca kostüm ekibimiz, stilistlerimiz günlerce uğraştı, bir sürü kostüm ortaya çıkardı. Komik ama çok güzel kostümler oldu. Yani ekipçe farklı bir dünya kurmak için çok uğraştık. İnsanlar filmi izlerken farklı bir dünya içerisinde kendilerini bulsunlar istedik."

Haberin Devamı

"KADIN YAZAR VE YÖNETMENLERE BUGÜN ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Filmin yönetmenlerinden Ali Yorgancıoğlu da yapımın her yaştan izleyiciye hitap ettiğini anlatarak, gençlerin filmdeki birçok noktadan etkilenebileceğini ifade etti.

Ersin Korkut da filmde Feride karakterinin kardeşi, youtuber olmaya çalışan "Ferit"i canlandırdığını anlattı.

Ceren Taşcı da filmde Ali Barkın ile Feride karakterinin en yakın arkadaşları rollerini üstlendiklerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Feride ile mahalleden çıkıp, moda dünyasına çeşitli katkı sağlamaya çalışıyoruz başımıza gelen olaylarla birlikte. Ayrıca bu filmin benim için en güzel tarafı böyle bir ekiple tanışmak oldu. Bir de kadın kahramanlara, kadın yazarlara ve yönetmenlere bugün çok ihtiyacımız var. Bu anlamda iyi ki böyle bir projenin içerisindeyim."

"BENİMLE DALGA GEÇERLERDİ"

Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Zeynep Çamcı, duygularını şu şekilde dile getirdi:

Haberin Devamı

Feride güzellik tabularını yıkacak bir karakter, eğer gerçek bir karakter olsaydı kesinlikle Feride'ye aşık olurdum. Çocukken benimle 'Martı kaş, kartal kaş' diye dalga geçerlerdi. Bu kartal kaştan dolayı Feride'de benim gibi Beşiktaşlı ve bu kartal kaşı filmde kostümleştirdim.

Şahan Gökbakar ve Gupse Özay gibi birçok isimden fikir aldım. Herkes sağ olsun çok destek oldu. Böyle iyi isimlerden olumlu dönüşler almak beni çok mutlu ve motive etti.

FERİDE FİLMİNİN K0NUSU

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Barış Yıldız, Anıl Tetik, Fırat Sobutay, Ali Barkın ve Osman Akça da yer alıyor.

Komedi türündeki yapım, yer altında kahraman kostümleri dikilen bir atölyede terzilik yapan Feride'nin, emek ve sevgi hırsızı patronuna baş kaldırıp iddialaşması ve daha sonra moda devlerine kafa tutan yolculuğunu anlatıyor.

FERİDE FİLMİNİN OYUNCULARI

Öte yandan yönetmen koltuğuna Ali Yorgancıoğlu ve Zeynep Çamcı'nın birlikte oturduğu filmde; Ersin Korkut, Barış Yıldız, Anıl Tetik, Osman Akça, Ceren Taşçı, Ali Barkın, Aycan Koptur, Fırat Sobutay gibi birçok isim rol alıyor. Ayrıca, Eda Ece, Burcu Biricik, Hatice Aslan, Beyti Engin, Uraz Kaygılaroğlu, Alper Saldıran, Yusuf Akgün, Yiğit Kirazcı ve Seda Güven de konuk oyuncu olarak yer aldı.

Haberin Devamı

FERİDE FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Film, 24 Ocak'ta sinemaseverlerle buluşacak.