Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne oldu, faiz açıklaması yapıldı mı, ocak ayı toplantı sonucu belli oldu mu?

Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı açıklaması ve sonucu merakla bekleniyor. FED’in alacağı kararlar altından, dolara tüm para piyasasını etkiliyor. Peki, FED faiz kararı ne oldu, FED açıklaması yapıldı mı? FED toplantısı sonucu ne oldu?

FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne oldu, faiz açıklaması yapıldı mı, ocak ayı toplantı sonucu belli oldu mu?

FED faiz kararı ve toplantı sonucu küresel piyasayı etkilediğinden Ocak ayı FED toplantısı merakla bekleniyordu. 2022 yılında 3 kez faiz artırımına gideceğini açıklayan Fed, Ocak ayında toplantısını bugün gerçekleştirecek. Peki Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararı açıklandı mı, FED toplantı sonucu ne oldu?

FED FAİZ KARARI NE OLDU, FED FAİZ AÇIKLAMASI YAPILDI MI?

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Aralık 2021'de düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu ve varlık alımlarını azaltma hızının artırıldığı son toplantının tutanaklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiği vurgulandı.

Tutanaklarda, "Üyeler genel olarak, ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." ifadesi yer aldı.

Ocak ayı FED toplantı kararı henüz açıklanmadı.

Haberin Devamı

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

FED faiz toplantısı 25-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. FED faiz kararı 26 Ocak saat 22:00 itibari ile açıklanması bekleniyor.