Gazete Vatan Logo

Evrenin En Soğuk Yeri Neresidir? Evrenin En Soğuk Yeri Kaç Derece?

Evren, kainat olarak da bilinen muhteşem bir yerdir ve içinde birçok gök cismi, yıldız ve gezegen bulunur. Bu yapılar arasında en soğuk yerler de vardır.

Evrenin En Soğuk Yeri Neresidir? Evrenin En Soğuk Yeri Kaç Derece?

Evrenin En Soğuk Yeri Neresidir?

Evrenin bilinen en soğuk yeri, bir gök cisminin çekirdeğidir. Özellikle, güneş sistemimizdeki gezegenler arasında en soğuk yer, Plüton'dur. Plüton, güneş sistemimizin en uzak gezegenidir.

Evrenin En Soğuk Yeri Kaç Derece?

Evrenin en soğuk yeri, Plüton'dur ve ortalama sıcaklığı -230 derece Celcius derecesine kadar düşer. Bu sıcaklık, sıfır absolüt (0 K) dereceden -273,15 derece Celcius derecesine eşittir ve -435,67 derece Fahrenheit derecesine eşittir. Bu sıcaklık, Plüton'un uzaklığı nedeniyle Güneş'ten alınan ısı miktarının düşük olmasından kaynaklanır.

Evrenin Ortalama Sıcaklığı Kaç Derecedir?

Evrenin bilinen ortalama sıcaklığı, tüm yıldızlar, gezegenler ve gök cisimlerinin bir arada bulunduğu bir ortalama sıcaklıktır. Bu ortalama sıcaklık, 2,725 kelvin (K) derecedir. Bu sıcaklık, sıfır absolüt (0 K) dereceden -273,15 derece Celcius derecesine eşittir ve -459,67 derece Fahrenheit derecesine eşittir.

Gezegenlerin Ortalama Sıcaklıkları Kaç Derecedir?

1- Merkür: Merkür, Güneş sistemimizin en yakın gezegenidir ve ortalama sıcaklığı çok fazla değişebilir. Merkür'ün yüzeyinde, gündüzleri sıcaklıklar 430 derece Celcius derecesine kadar çıkabilirken, geceleri sıcaklıklar -180 derece Celcius derecesine kadar düşebilir. Bu sıcaklık farkı, Merkür'ün Güneş'ten çok uzak olmamasına rağmen, yüzeyinin Güneş'ten yansıyan ısı miktarının çok düşük olmasından kaynaklanır.

Haberin Devamı

2- Venus: Venus, Güneş sistemimizin ikinci gezegenidir ve ortalama sıcaklığı 460 derece Celcius derecesine kadar çıkar. Venus, Güneş'ten çok daha yakın bir mesafededir ve yüzeyinde bulunan gaz tabakaları nedeniyle Güneş'ten yansıyan ısı miktarı çok fazladır. Venus, Dünya'ya benzer bir yapıya sahip olduğu için sıcaklıkların çok yüksek olması şaşırtıcı değildir.

3- Dünya: Dünya, Güneş sistemimizin üçüncü gezegenidir ve ortalama sıcaklığı 15 derece Celcius derecesine kadar çıkar. Dünya, Güneş'ten uzak bir mesafededir ve yüzeyinde bulunan su tabakaları nedeniyle Güneş'ten yansıyan ısı miktarı çok düşüktür. Dünya, yılın çeşitli dönemlerinde farklı sıcaklıklar gösterir ve bu sıcaklık değişiklikleri, yılın mevsimlerini belirler.

Haberin Devamı

4- Mars: Mars, Dünya'ya benzer bir yapıya sahip olduğu için sıcaklıkların çok düşük olması şaşırtıcı değildir. Mars'ın yüzeyinde, gündüzleri sıcaklıklar 20 derece Celcius derecesine kadar çıkabilirken, geceleri sıcaklıklar -153 derece Celcius derecesine kadar düşebilir. Bu sıcaklık farkı, Mars'ın Güneş'ten uzak olmasına rağmen, yüzeyinin Güneş'ten yansıyan ısı miktarının çok düşük olmasından kaynaklanır. Mars, gelecekte insanlar tarafından ziyaret edilebilecek gezegenlerden biri olma ihtimali olan gezegenlerden biridir.

5- Jüpiter: Jüpiter, Güneş sistemimizin beşinci gezegenidir ve ortalama sıcaklığı -145 derece Celcius derecesine kadar düşer. Jüpiter, Güneş'ten daha uzak bir mesafededir ve yüzeyinde bulunan güneş püskürtmeleri nedeniyle Güneş'ten yansıyan ısı miktarı çok düşüktür. Jüpiter, Dünya'dan büyük olduğu için sıcaklıklarının düşük olması şaşırtıcı değildir.

Haberin Devamı

6- Saturn: Saturn, Güneş sistemimizin altıncı gezegenidir ve ortalama sıcaklığı -178 derece Celcius derecesine kadar düşer. Saturn, Güneş'ten daha uzak bir mesafededir ve yüzeyinde bulunan güneş püskürtmeleri nedeniyle Güneş'ten yansıyan ısı miktarı çok düşüktür. Saturn, Dünya'dan büyük olduğu için sıcaklıklarının düşük olması şaşırtıcı değildir.

7- Uranüs: Uranüs, Güneş'ten daha uzak bir mesafededir ve yüzeyinde bulunan güneş püskürtmeleri nedeniyle Güneş'ten yansıyan ısı miktarı çok düşüktür. Uranüs, Dünya'dan büyük olduğu için sıcaklıklarının düşük olması şaşırtıcı değildir. Uranüs, Güneş sistemimizin en uzak gezegenlerinden biridir ve ortamı çok soğuduğu için insanlar tarafından ziyaret edilemez.

8- Neptün: Neptün, Güneş sistemimizin sekizinci gezegenidir ve ortalama sıcaklığı -201 derece Celcius derecesine kadar düşer. Neptün, Güneş'ten daha uzak bir mesafededir ve yüzeyinde bulunan güneş püskürtmeleri nedeniyle Güneş'ten yansıyan ısı miktarı çok düşüktür. Neptün, Dünya'dan büyük olduğu için sıcaklıklarının düşük olması şaşırtıcı değildir. Neptün, Güneş sistemimizin en uzak gezegenlerinden biridir ve ortamı çok soğuduğu için insanlar tarafından ziyaret edilemez.

Haberin Devamı