Gazete Vatan Logo

Enkaz altındaki kızının elini bırakmamıştı! İlk kez konuştu: Çıplak ellerimle kazdım ama...

Kahramanmaraş'taki depremde enkaz altında kalan ve hayatını kaybeden 15 yaşındaki kızının elini bırakmayan bir baba... Bu fotoğraf depremin acısını en iyi anlatan karelerden biri olmuştu. O baba, Alman Bild Gazetesi'ne konuştu. Çıplak elleriyle toprağı kazdığını ancak kızını kurtaramadığını belirten baba "Çok dua ettim, maalesef olmadı, kaybettik" ifadelerini kullandı.

Enkaz altındaki kızının elini bırakmamıştı! İlk kez konuştu: Çıplak ellerimle kazdım ama...

Depremin acısını en iyi anlatan karelerden biri. Hayatını kaybeden kızının elini bırakmayan bir baba... Baba Mesut Hançer'in 15 yaşındaki kızına vedası, depremin hafızalara kazınan acılarından biri oldu. 

Üzerinde turuncu bir ceket yüzünde tarif edilmez bir acı ile bekleyen babanın fotoğrafı tüm Türkiye'yi derinden etkilemişti.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden bir gün sonra Fransız Haber ajansı AFP’nin servis ettiği ve Türkiye'yi yasa boğan fotoğraftaki baba Alman Bild gazetesine konuştu.

IRMAK'IN MEZARI ÖNÜNDE KONUŞTU

Alman Bild gazetesinin Kapıçam Mezarlığı’nda ulaştığı baba, enkaz altında elini bir an olsun bırakmadığı kızının mezarı önünde konuştu. 

Deprem olduğu sırada çalıştığını anlatan baba, yer sarsılır sarılmaz ilk iş ailesini aradığını eşinin, iki kızının ve oğlunun iyi olduğunu öğrendiğini belirtti.

"O GECE BÜYÜKANNESİNDE KALMIŞTI

"En küçük kızı Irmak'ın o gece büyükannesinde kaldığını anlatan baba "O gece Irmak'ın kuzenleri gelmişti ve onlarla kalmak için babaannesine gitmişti." dedi.

Haberin Devamı

"ÇIPLAK ELLERİMLE TOPRAĞI KAZDIM AMA ÇIKARAMADIM"

Annesinin evini arayan ama bir türlü ulaşamayan baba gazeteye 'Allah'ım ne olursun evimiz sağ olsun' diye haykırarak binanın olduğu alana koştuğunu anlattı.

Kızını kurtarmak için çok uğraştığını ancak bir türlü başaramadığını belirten Hançer "Prensesimi kurtarmak için çıplak ellerimle toprağı kazmaya çalıştım ama çıkaramadım. Çok dua ettim, maalesef olmadı, kaybettik" ifadelerini kullandı.

Baba ve kızın mutlu günlerinden kalan bu kare sosyal medyada paylaşıldı.

Depremin sembol fotoğrafını Fransız haber Ajansı’nın deneyimli foto muhabiri Adem Altan çekmişri. Foto muhabiri Adem Altan da o anları böyle anlattı:

Orada oturuyordu, etrafında da diğer insanlar yakınlarını kurtarmaya çalışıyordu. Fotoğraf çeke çeke ilerliyordum. Sonra ikinci apartmana doğru ilerlerken insanlar çalışıyor ama orda da bir tane vatandaş oturuyor. 'Niye oturuyor' gibi baktım biraz, dikkat edince birinin elini tuttuğunu gördüm. 

Birkaç fotoğraf çektim, sonra bana seslendi; 'Çek çek, çocuğumun resmini çek' dedi. Sonra elini bir an için bıraktı ve bana gösterdi. Sanki çocuğum burada yatıyor gibi. Kızının ismini sordum. 'Kızım Irmak' dedi.

Daha fazla da konuşamadı çünkü gerçekten büyük bir acı vardı orada. Depremin tam bir özetiydi aslında. Oradan ayrılmadı. Ben fotoğrafı çekerken çok üzüldüm, gözlerim doldu. Çok acı bir tabloydu gerçekten.

Haberin Devamı