Gazete Vatan Logo

‘Ergenekon sanıkları o defterden çıktı’

FBI’dan gelen not defteri de Yasa Dışı Dinleme İddianamesi’nde

‘Ergenekon sanıkları o defterden çıktı’

‘Yasa dışı dinleme’ iddianamesinde ABD’ye girerken yakalanan imam Özdil’in not defterinde Ergenekon süreci henüz başlamadan sanık isimlerinin yazdığı öne sürüldü.

Casusluk ve yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, eski Emniyet Müdürlerinden Hanefi Avcı’nın “Haliçte Yaşayan Simonlar” adlı kitabında “Kozanlı Ömer” olarak tanıttığı ve Fethullah Gülen’in ‘emniyetten sorumlu imamı’ Osman Hilmi Özdil’in üzerinden çıkan belgelerden bahsedildi. Özdil’in 18 Nisan 2007 tarihinde ABD’ye girerken FBI tarafından gözaltına alındığı ve üzerindeki bazı belgelerin kopyalandığı belirtilirken bu belgelerin bir kısmının 2014 yılındaki soruşturma kapsamında Türkiye’ye gönderildiği ortaya çıktı. İddianame’ye göre, yapılan incelemede not defterinde bazı isimlere rastlandı. Bu isimlerin büyük bir kısmı Özdil’in gözaltına alınmasından iki ay sonra İstanbul Ümraniye’de bulunan el bombaları ardından başlayan Ergenekon Davası soruşturmasında tutuklanan isimlerdi.

Balbay ve Kerinçsiz de var

Haberin Devamı

İddianamede, Özdil’in not defterinden Şener Eruygur, Mustafa Balbay, Kemal Kerinçsiz, Sevgi Erenerol, Emin Şirin, Kemal Yavuz ve Taner Ünal gibi Ergekenon davası sanıklarının isimlerinin yer aldığı belirtilirken, bazı kısaltmalara da dikkat çekildi. “H.Ozkasnad” şeklindeki kısaltmanın 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın kastedildiğinin belirtildiği iddianamede, ‘Kuridakai’ ifadesi ile kastedilen de 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadesi alınan emekli Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı olduğu dile getirildi.

‘Polise namaz yasağı’

Fethullah Gülen’in dünya müslümanlarının ruhani liderliğine soyunduğunun öne sürüldüğü iddianamede, “Hristiyan aleminin ruhani lideri olana papa ile siyasi birliktelik oluşturup müslümanlarca kutsal sayılan yerlerin idaresinin dahi üç dinin temsilcisine verilmesi gibi BM’ye önerge verebilecek seviyede dünya çapında dini ve siyasi argümanlar organize ettiği” anlatıldı. Örgütün, askeri okullara, polis akademisi ve kolejina-e sokulacak öğrencileri kendi dersanelerine gerçek isimleri ile kayıt etmediklerinin de belirtildi iddianamede, “Bu öğrencilere sınav soruları sınavdan önce verilir. Buna örgüt jargonunda ‘Fetih Okutmak’ denir. Bu da sınavda çıkaçak soruların öğrencilere okutup ezberletilmesi demektir” denildi. İddianamede dershane yıllarında cemaat ile tanışan bir polis memuru A.İ.Y.’nin detaylı ifadesine verildi. Polis, “Cuma namazı akademide okuyan polislere yasaklandı. Yine Cemaatteki emniyet mensuplarına hac ve umre kesinlikle yasaktır” dedi.

Haberin Devamı