Gazete Vatan Logo

Erdoğan’a 559, Demirtaş’a 18 dakika ayrıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, TRT’nin seçim sürecinde Başbakan Erdoğan’a daha fazla yer verildiği yönündeki eleştirilerine yanıt verdi. Seçim sürecinin 29 Haziran’da başladığını hatırlatan Fendoğlu, “Bu tarihten 10 Temmuz’a kadar sadece TRT Haber’in yayın akışına bakıldığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına verilen sürenin 559 dakika, Ekmeleddin İhsanoğlu’na verilen sürenin 137 dakika, Selahattin Demirtaş’a verilen sürenin de 18 dakika olduğunu görüyoruz” diye konuştu. Fendoğlu şöyle devam etti:

“Adaylardan biri miting yapıyor, medya mitingi canlı yayınlıyor ama bir diğer aday esnaf ziyareti yapıyor. Medya, esnaf ziyaretinde tokalaşmayı haber değeri olarak görmediği için vermiyor ya da aday ‘ben burada açıklama yapmak istemiyorum’ diyorsa da bunun bir haber değeri olmaz. Başbakan her gün medyanın peşinden gittiği bir insan. Diyelim iki gün izne ayrıldı. O zaman bile, medyadan kendisini gizlese de medya onu bulur ve haber yapmaya çalışır.”

Haberin Devamı

CHP’den TRT protestosu

CHP İstanbul İl Örgütü, TRT’nin Ulus’taki stüdyolarının önünde kurumu protesto etti. Açıklamanın ardından Oğuz Kaan Salıcı, Sezgin Tanrıkulu ve Faik Tunay ellerindeki sprey boyalarla binanın bulunduğu yere “ Adil ol TRT” yazdı.