Gazete Vatan Logo

En yakın zeytinlik 3 kilometre uzakta!

Termik santral yapmak için bir gecede binlerce zeytin ağacını kesen Kolin firması, büyük tepki toplamıştı. Firma şimdi santral için yeni yer belirledi.

Manisa’nın Soma ilçesindeki Yırca Mahallesi’nde yasal süreç tamamlanmadan termik santrali arazisinde
6 bin 600 zeytin ağacı bir gecede Kolin Şirketinin görevlileri tarafından kesildi. Aynı günün akşamında ise mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı geldi. Geçen süreç içinde de Yargıtay Yırca’ya termik santralle ilgili işlemleri iptal etti. Bu süreçte Kolin şirketi yeni yer arayışına girdi ve son iki aylık süreçte Türkpiyale ve Kayrakaltı mahallerinde arazi satın almaya başladı. Beklenen açıklama Kolin şirketinden dün geldi.
‘Tek bir zeytin bile yok’
Yeni proje alanında dikili zeytin ağacı bulunmadığı ve 3 kilometre çevresinde de herhangi bir zeytinlik saha bulunmadığı firma tarafından duyuruldu. Açıklamada ayrıca, yeni yer tespiti çalışmaları boyunca kendilerini cesaretlendirip, yönlendirdiğini belirtikleri Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Soma Belediye Başkanın AK Partili Hasan Ergene, Somalı meslek ve sivil toplum örgütleri, Manisa milletvekilleri ve Soma halkına da teşekkür
edildi.

Haberin Devamı