Gazete Vatan Logo

En güzel Kadir gecesi mesajları! Kadir Gecesi ne zaman?

2016 Kadir Gecesi mesajlarını sizin için derledik. Sevdiklerinize dost akrabalarınıza gönderebileceğiniz Kadir Gecesi mesajlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki Kadir Gecesinde hangi ibadetler yapılmalı? İşte merak edilen detaylar...

En güzel Kadir gecesi mesajları! Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir gecesi ne zaman sorusu günün en çok merak edilen konularından bir tanesi oldu. Peki 2016 Kadir Gecesi ne zaman kutlanacak? Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan Bayramı içinde yer alan Kadir Gecesi hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

Kadir gecesi'nin hangi gün oladeuğu bilinmemekle birlikte Kadir gecesinin Ramazan ayının son 10 gününde aranması gerektiği bilhassa son on günün içindeki tek gecelerde aranması tavsiye edilmiştir. Kadir Gceesi 1 Temmuz gecesi idrak edilecek.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi bu akşam idrak edilecek. Cebrail Aleyhisselam tarafından Peygamberimiz Muhammed Mustafa'ya Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir gecesi İslam dünyasında büyükk öneme sahiptir. Peki Kadir gecesinde neler yapılmalı hangi dualar edilmeli hangi ibadetler yerine getirilmeli. İşte en güzel Kadir gecesi mesajları ve merak edilen tüm detaylar haberimizde...

KADİR GECESİ MESAJLARI

Bugün unuttuğum kişileri hatırladığım gün değil, çok sevdiğim kişileri dua ile andığım özel bir gündür. 'Ben beni seven ümmetimi almadan cennete gitmem' diyen bir Peygamberin (s.a.v) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile kandilimiz mübarek olsun.

Haberin Devamı

Irmak vadiden, sevda denizden, dua yürekten kopar gelir. Yüreğimdeki duaya ortak ettim seni. Sende dualarından mahrum etme beni. Dostun hası huzur verir, muhabbeti ömür verir, yüzündeki tebessüm cemali Resul'den gelir. Rabbim ömrüne ömür, gönlüne huzur versin. Kadir geceniz mübarek olsun.

Rabbim dualı bir hayat yaşayan, duasını hayatına taşıyan, başkalarının duasını alan ve duası kabul olan kullarından eylesin inşallah. Hayırlı Kandiller.

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.

Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının percerene vurduğu bir gecede yatağına uzanıp, keşke dediğin tüm güzelliklerin sizin olsun.

Mübarek Kadir Gecenizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.

Haberin Devamı

Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.Kandiliniz Kutlu olsun.

Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle umudun gerçekle, ışığın gölgeyle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barıştığı nice kandillere.

Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. kandiliniz kutlu olsun.

En ışıltılı bakışların gözlerinde, en tatlı sözlerin kulaklarında, tüm mutlulukarın avuçlarında ve en sonsuz sevgilerin gönlünce yaşayacağı nice mutlu kandillere.

Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği dostlukların hiç bitmediği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de sevgi dolu nice kandillere.

İlahi Esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Kandilinizi Kutlarım.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandillere...

Haberin Devamı

Tövbe güvercini kalbe konsun af dalgalar saadet kervana gelip kapında dursun. Bütün Melekler sizinle,Dualarınız Kabul Kadir Geceniz Mübarek Olsun....

KADİR GECESİNDE HANGİ İBADETLER YAPILIR

Kadir Gecesinde Neler Yapmalıyız, Nasıl İhya Etmeliyiz?

Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur"an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).

Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

Haberin Devamı

Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

Mü'minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

Hz. Aise (r.ah) söyle anlatiyor: “Ey Allah"in Resulü! Kadir gecesine rastlarsam nasil dua edeyim? diye sordum. Resulüllah (s.a.v):

“Allahümme inneke afüvvün tühibbü"l-afve fa"fu annî (Allah"im sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet)” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).

Bu gecenin öyle bir anı vardır ki o anda yapılan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli anı yakalamak için gecenin bütününü tövbe ve istiğfar ile geçirmek gerekir. Bu da kişinin imanını tazeler. Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azından teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler.

Bu, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen gecede insanlık alemini huzura kavuşturmak için gerekli olan esaslar indirilmiştir. Namaz, zikir, tesbih, Kur"an okumak gibi bedeni ibadetlerimiz yaninda düşünce ile ibadet olarak isimlendirdiğimiz tefekkürü insanlığın amacı nedir? olgun insan olma mertebesine nasil ulaşabiliriz? Nasil insanlığa daha iyi hizmet edip, daha çok sevgi sunabiliriz? şeklindeki odak noktalari ile güçlendirelim.

Unutmayalim ki; özellikle bu gecede Tevvab olan Allah tövbelerimizi kabul edecektir. Bizlere bir ikram olarak sunulan bu kutsal Kadir gecesinde dualarımızdan insanlığın huzuru, sevgi ve kardeşliğin sağlanması ve devamı için bizlere daha fazla güç, iman vermesi için yakaralım. Yalnız kendi sevdiğimiz insanların değil, bütün insanların sevgiye layık olduğunu anımsayarak sevgide sağlam ve cömert bir ruha sahip olmak için de yardım dileyelim.

KADİR GECESİ DUALARI

Hz. Aişe (r.ah) söyle anlatiyor: “Ey Allah’in Resulü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim? diye sordum. Resulüllah (s.a.v):

“Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî ” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).

Anlamı; Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet

BİSMİLLAHİ'R-RAHMANİ'R-RAHîM

Ey talihsizlerin sığınağı, Ey âcizlerin güç kaynağı, Ey dertlilerin tabibi, Ey yolda kalmışların yol göstereni!, Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı!

İçinde bulunduğumuz bu Kadir Gecesi hürmetine bizleri affeyle Ya Rabbi!

Ya Rabbi, İlahi yarabbi

İbadetlerimi kabul et Ya Rabbi, günahlarımı affet Ya Rabbi, Bana ve aileme lütfettiğin, bahşettiğin, nasip ettiğin, ihsan ettiğin, bütün nimetler için sana hamd-ü senalar olsun ya Rabbi

Ya Rabbi, İlahi yarabbi,

Bana herşeyin iyisinden hayırlısını nasip et Ya Rabbi. Sana karşı nankör olmaktan ve sana isyan etmekten yine sana sığınırım İlahi. Günahlarımı bağışla, hata ve kusurlarımı ört Ya Settar.

İlahi Ya Rabbi,

Bana ve aileme sağlık ve afiyet ver, bizleri her türlü kötülükten, fenalıktan, kötü insanların şerrinden, şeytanın şerrinden, şeytanlaşmış insanların şerrinden, görünür görünmez kazalardan belalardan, afetlerden, musibetlerden, acizlikten, miskinlikten, tembellikten, yaşlılık zamanımda bunamaktan, korkaklıktan, cimrilikten ve insanların kahrını almaktan muhafaza et Ya Rabbi.

Ya Rabbi İlahi Ya Rabbi,

Bu dünyada islam üzere müslüman olarak yaşyıp, islam üzere müslüman olarak ölmeyi nasip et Ya Rabbi.

Ya Rabbi

Evlatlarımı bana hayırlı evlatlar olarak bağışla, evimi ve ailemi geçindirmekten, onların ihtiyaçlarını karşılamaktan, evlatlarımı okutup islam üzere yetiştirmekten beni aciz ve mahrum bırakma Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi

Beni, ailemi, yakınlarımı ve bütün müslümanları koru Ya Rabbi. Dertlerimize deva, hasta olanlarımıza şifa, öğrencilerimize hayırlı başarı, çalışanlarımıza helalinden bereketli kazanç, bekarlarımıza hayırlı kısmet, evli olanlarımıza huzur ve mutluluk, yaşlılarımıza kolaylık ve sabır, borçlu olanlarımıza ferahlık nasip et Ya Rabbi.

İlahi,

Bütün günahlarımla geldim huzuruna, ben kulunum, sen Rabbimsin, ben acizim sen güçlüsün, Bu mübarek ayda, bu mübarek gecede kendi aczimin farkında olarak senin yüce makamına başımı koydum, senin sonsuz rahmetine ellerimi açtım. Ver Ya Rabbi bana da rahmetinden ver, sen affedicisin affetmeyi seversin beni de affet Ya Rabbi.

Allahım,

İnsanî değerlerin hor görüldüğü, dînî düşüncede kırılmaların yaşandığı, her tarafta başı boşların gürültülerinin duyulduğu günümüzde, başka bir şey değil, bizleri gönül insanları eyle ya Rabbi!

Kadir Gecesi hürmetine gönül insanları eyle Ya Rabbi!

Mübarek Ramazan hürmetine gönül insanları eyle Ya Rabbi!