Gazete Vatan Logo

Emeklilere müjde! Haftaya başlıyor! İşte Bayram ikramiyesi ödeme takvimi

13 milyon emeklinin beklediği Ramazan Bayramı ikramiyesi ile ilgili ödeme takvimi belli oldu. Peki, emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emeklilere kaç lira bayram ikramiyesi ödenecek? İşte SSK ve Bağkur bayram ikramiyesi ödeme tarihi...

Emeklilere müjde! Haftaya başlıyor! İşte Bayram ikramiyesi ödeme takvimi

Corona virüs önlemleri kapsamında erken ödenecek bayram ikramiyesi ödemeleri haftaya başlıyor. Bu yıl bayram ikramiyelerinin erken ödeneceğinin açıklanmasının ardından SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olan emekliler için bir ödeme takvimi belirlendi.

Peki, emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olan emeklilerin bayram ikramiyeleri hangi tarihte ödenecek? İşte emeklilere verilecek bayram ikramiyesi ödeme takvimi...

EMEKLİLERE KAÇ LİRA BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK?

7-11 Nisan'da tüm emekliler 1.000'er TL, dul ve yetimler de hisseleri oranında ikramiye alacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK? İŞTE ÖDEME TAKVİMİ

Yaklaşık 13 milyon kişiye bayram ikramiyesi ödemeleri için hazırlıklar sürüyor. Ödeme süreci haftaya başlıyor. Emeklilere, ölüm aylığı alan dul ve yetimlere, sürekli iş göremezlik ödeneği alanlara ödemeler, 7-11 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SSK kapsamında olanlara ikramiye, tahsis numarasının son rakamı

- 17-18-19 ise 7 Nisan'da,

Haberin Devamı

- 20-21-22 ise 8 Nisan'da,

- 23-24 ise 9 Nisan'da,

- 25-26 ise 10 Nisan'da ödenecek.

Bağ- Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlar ise 11 Nisan'da bayram ikramiyesini alacak.

- Ödemeler kapsamında, emekliler 1.000'er lira alacak.

- Dul ve yetimlere ölüm aylığı oranında, sürekli iş göremezlik aylığı alanlara da sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak.

- 2 aylık alanlara ise 2 dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ikramiye ödenecek.

- İkramiye ödemesinden kesinti yapılamıyor ve bu ödemeler haczedilemiyor.

EVDEN EMEKLİ MAAŞI NASIL ALINIR?
Evden maaş ödemesi uygulamasına göre, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlar evde ödeme, havale-EFT talimatı konusundaki taleplerini valilik ve kaymakamlıklara 112, 155 ve 156 numaralı telefonlar aracılığıyla iletiyor.
Şubede iletilen talimata istinaden müşteri hesabından yetkili kamu görevlisine ödeme yapılıyor. İşlem tutarı kendisine teslim edilen banka görevlisi ile yetkili kamu görevlisi müşterilere işlem tutarını teslim ettikten sonra ödemelerin yapıldığına dair tutanağı ilgili banka şubesine teslim ederek süreci tamamlıyor.

Haberin Devamı