Gazete Vatan Logo

EGM trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Ülkemizde, trafikteki aşırı kalabalık ve sıkışıklık, beraberinde küçük veya büyük çaplı trafik kazalarını beraberinde getirmektedir, bu trafik kazalarına bağlı oluşan trafik cezaları da ülkemizde çok sık kesilmektedir. Trafik cezalarını internet üzerinden ödemenin kısa ve kolay yolları bulunmaktadır. Bu haberimizde internet üzerinden trafik cezalarının nasıl sorgulandığını ve nasıl ödendiğini anlatacağız.

EGM trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

İnternet alt yapısının genişlemesi ve internet üzerinden verilen hizmetlerin artması ile birlikte, bu hizmetlerin arasına geçtiğimiz yıllarda trafik cezası ödeme ve trafik cezası sorgulama işlemleri de girmişti. Emniyet merkezlerinde belki de bir iki saat harcayarak daha önce gerçekleştirebildiğiniz trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri artık kolay bir şekilde internet üzerinden yapılabiliyor.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik cezası ödeme ve sorgulama işlemleri, e devlet üzerinden, vergi dairesi başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden ve emniyet genel müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Trafik Cezaları ve Plakadan Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezaları zaman zaman göz ardı edilebilir, ödemesi unutulabilir. Veya sahibi olduğumuz araca kesilen bir cezanın varlık durumunu hatırlayamayabiliriz. Bu durumda sorgulama işlemleri çok işe yarar.

Trafik cezalarının tebliğ süreleri 10 gün, ödeme süresi ise 30 gün olarak belirlenmiştir. Trafik cezanız size tebliğ edildiği andan itibaren 15 gün içerisinde ödediğiniz zaman, %25 indirim uygulanabilir. Bu, devletin trafik cezalarını erken almak için uyguladığı bir tür teşvik yöntemidir.

Haberin Devamı

Trafik cezaları ise yapılan ihmallere göre değişkenlik göstermekte. Alkollü araç kullanmanın cezası 844,64 TL, emniyet kemeri takmamanın cezası 93,1 TL, araçla trafik halinde telefonla konuşmanın cezası 93,1 TL olarak belirlenmiştir.

Trafik cezaları kesilen kişiye ceza ulaştırılamadığı takdirde, trafik cezası plakaya kesilmektedir. Bu durumda, trafik cezası sorgulama işlemi de plakaya göre yapılmalıdır. E-devlet üzerinden, plakaya göre trafik cezası sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. PTT’den alacağınız şifre ve T.C. kimlik numaranızla e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, e-hizmetler sektesinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama ekranına girerek, T.C. kimlik numaranız, araç plaka numaranız, trafik cezasının kesildiği il, ilçe ve tarih gibi bilgiler sizden doldurmanız istenecektir. Ekrandaki detay sekmesine tıklayarak tüm detayları da görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik Cezalarını Ödeme İşlemleri

Emniyet Genel Müdürlüğü, internet üzerinden ceza ödeme işlemlerini yapmaktadır. T.C. kimlik numaranız, isim soy isim gibi bilgiler ile Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitesi üzerinden trafik cezası ve otopark sorgulama ekranına giriş yaparak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini rahatlıkla halledebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin yapılabildiği sayfalardan biridir. Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra, bitişik bir şekilde plakanızı yazdıktan sonra T.C. kimlik numaranızı yazıp tescil tarihini de yazarak tamam tuşuna basınız. Daha sonra, kredi kartı ile ödeme seçeneğini seçerek sizden istenilen bilgileri girip trafik cezanızı ödeyebilirsiniz.