Gazete Vatan Logo

Ege sahilleri ceset tarlası gibi...

Ege denizi dün 36 mülteciye daha mezar oldu. Midilli Adası’na gitmek için denize açılan iki göçmen botu battı, cesetler Dikili ve Altınova sahillerine vurdu.

Ege sahilleri ceset tarlası gibi...

Onların tek isteği insanca bir yaşamdı... Ülkelerindeki savaştan, yoksulluktan, işkenceden kaçıp medeniyete yelken açmak istediler. Bunun için ölümü de göze alarak Ege’nin buz gibi sularına üç kuruşluk plastik botlarla daldılar. Ve göze aldıkları ölüm onları çok bekletmedi. Alabora olan botlarının altında sulara gömüldüler. Cansız bedenleri sahillere vurdu. Dün İzmir’in dikili ve Ayvalık’ın Altınova sahilleri, adeta mezarlık gibiydi.

Daha kaç Aylan ölecek?

Aralarında çocuklar ve hamile bir kadının da olduğu cesetler, kumların üzerine sıralandı. Kıyıya vuran çocuk cesetleri geçen yıl dünyayı ayağa kaldıran minik Aylan’ın acısını onlarca kez katladı. Sahil Güvenlik ekipleri 12 kişiyi kurtarmayı başardı. 6 mülteci de yüzerek mendireği çıktı. Sağ kurtulan göçmenler Ayvalık Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, jandarmaların gözleri yaşararak topladığı cesetler aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

‘Yunan askerleri fırtınaya itti’

Türk Sahil Güvenliği’nin bugüne kadar kurtardığı mültecilerden bazıları defalarca Yunan Sahil Güvenliği’nin yakaladığı botlarının patlatılarak Türk karasularına bırakıldığı yolunda ifade verdi. Kurtarılan 12 mülteciden de benzer ifadeler geldi. Mülteciler, Midilli’ye yaklaştıkları sırada Yunan Sahil Güvenlik Botu’nun kendilerini fark ettiğini, Türk karasularına dönmeye zorladığını, bir süre sonra da şiddetini arttıran fırtına yüzünden botlarının alabora olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

3.771 UMUT YOLCUSU BOĞULDU

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), denizlerin geçen yıl sığınmacılar için en ölümcül yıl olduğunu ve 3 bin 771 sığınmacının Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken Ege ve Akdeniz’de boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu rakam 2014’te 3 bin 279’du.