Gazete Vatan Logo

Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Ebru Şallı'nın eski eşi Harun Tan'dan olan 8 yaşındaki oğlu Pars’ın hayatını kaybetmesinin ardından internette Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş da merak konusu oldu. Peki, Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Uğur Akkuş hakkında merak edilenler…

Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Ebru Şallı’nın oğlu Pars’ı lenfoma hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Bu acı haberin ardından internette Ebru Şallı’nın eşleri merak ediliyor. Peki, Uğur Akkuş kimdir? Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Uğur Akkuş’un biyografisi…

UĞUR AKKUŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

1984 yılında dünyaya gelen Uğur Akkuş, Dede Halil İbrahim Akkuş’ un büyük dedeleri Semerkant’ın Horasan bölgesinden gelerek Anadolu’ya yerleşmiş, çiftçilik ve tarımla iştigal etmişlerdir. Büyükanne Suudi Arabistan kökenli Rıfai ailesi mensubu Arap asıllı bir Seyyide’dir. Baba Mahmut Akkuş, Arap asıllı bir anne ve Türkmen bir babanın oğlu olarak dünyaya gelmiş, Mardin merkeze yerleşmiş ve ilk ticari hayatına babasının çiftçilik ve ziraat işlerini kardeşlerine bırakarak, Mardin kapalı çarşısında (Toptancılar çarşısı) kumaş toptancısı olarak başlamıştır.

Temeli 1962 yılında medeniyetler merkezi Mardin’de bulunan kapalı çarşıda atılan ticari girişim, 70 ’ler sonunda Kuveyt ’te kurulan Binsabt General Tarding Co. Ortaklığı ile başta Suudi Arabistan ve Irak olmak üzere tüm Arap alemine kumaş, çadır ve tekstil ihracatı yaparak büyümüştür. Bu ticari faaliyet ve birikimin 4. kuşakta bir çatı altında toplanmasıyla doğan A & S Yatırım Holding, tüm ticari şirketlerin ve girişimlerin bir arada toplandığı yatırım şirketidir. A & S Yatırım Holding, bünyesinde; Gayrimenkul – İnşaat, Finans ve Varlık Yönetimi, Yatırım Danışmanlığı, İhracat, Turizm, Enerji, Eğitim, Medya ve Perakendeciliğin olduğu, başkan Uğur Akkuş’un temelini attığı, kuşaktan kuşağa aktarılan ticari bilgi birikimiyle 4 ülkede 18 şirketin toplamından oluşmuş, yabancı ortaklı bir Türk şirketidir.

Haberin Devamı

A & S Yatırım Holding ’in kurucu başkanı Uğur Akkuş, kuşaktan kuşağa gelen ticari bilgi birikiminin yetiştirdiği 3. kuşak ticaret insanıdır.