Gazete Vatan Logo

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş... VBS'de verilen hizmetler nelerdir?

E-okul veli bilgilendirme sistemine girişin nasıl yapıldığı ve bu sistemden nelerin öğrenilebileceği özellikle veliler tarafından merak ediliyor. E-okul VBS sistemiyle ilgili tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. İşte e-okul sistemine giriş ve faydaları...

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş... VBS'de verilen hizmetler nelerdir?

Veliler için büyük rahatlık sağlayan e-okul sistemine kolayca ulaşılabiliyor. Bunun için ekranda gösterilen rakamların, öğrencinin T.C. kimlik ve okul numarasının doğru bir şekilde girilmesi gerekiyor. Sonrasında ise e-okul sistemi aracılığıyla öğrencinin okul durumuyla ilgili tüm bilgilere ulaşılabiliyor.

E-OKUL SİSTEMİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Neler Öğrenilebilir?

E okul sistemi servisi hem devlet okullarını hem de özel okullarını kapsamaktadır. Resmi ya da özel okulların öğrenci ve velilerine verilen bir servistir. Bu sistem içinde birçok farklı hizmet verilmektedir. Bir öğrencinin okul hayatının notundan davranış durumuna kadar her bilgisini kapsayan sistem sadece öğrencilere değil aynı zamanda velilere de sunulmaktadır. Orta okullara, özel okullara, ilk öğretimlere, devlet okullarına, resmi ya da özel eğitim kurumlarına ve anaokullarına hizmet veren sistem şu hizmetleri kapsar:

Öncelikle “not bilgisi” site içinde en çok tıklanan kısımdır. Çünkü bir öğrenci en kısa aralıklarla not bilgisini öğrenmek için siteyi ziyaret eder. Okulda olan sınavların sonuçlarını, eğer almışsa bir projenin notu ya da performans ödevlerinin notlarını öğrenebilir. Daha sonra ders programını da bu sistemden öğrenebilir. Ders programı durumu için okulun günlük olarak hangi başlangıç ve bitiş saatleri arasında gerçekleştiğini kontrol edebilirler. Bu haftalık ders programı içinde o derslere hangi hocaların girdiğini de öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Devamsızlık bilgisi de öğrencinin ve velinin e-okul veli bilgilendirme sisteminden edinebileceği bir bilgidir. Özürlü-özürsüz devamsızlıkları buradan kontrol edilebilir. Bunlar dışında öğrenci hangi dersten ne zaman sınav olacağına dair sınav takvimini de öğrenebilir.