Gazete Vatan Logo

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nasıl Kullanılır?

MEB uygulaması olan e okul veli bilgilendirme sistemi aracılığıyla veliler öğrencilerin okuldaki durumunu takip edebilmektedir. Sizde öğrenciler için merak ettiğiniz detayları e okul üzerinden öğrenebilirsiniz.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nasıl Kullanılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte öğrenci velilerinin e okul sistemine giriş yaparak öğrenciler hakkında bilgi alabileceği belirtildi. Açıklama ile birlikte milyonlarca veli kolay bir şekilde öğrencilerin bilgilerini ulaşılabilirken hizmetin ücretsiz bir şekilde sunulması da büyük bir avantaj sağladı. Milli Eğitim Bakanlığı veli bilgilendirme sistemi adıyla yayınlanan bu uygulama sayesinde tüm veliler istedikleri zaman online olarak bilgi alabilecek ve aynı zamanda öğrencilerin sınavları ve e okul kayıt işlemleri de online olarak yapabilecektir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yapılan açıklamalarda velilerin okula gelmesine gerek kalmadan bilgileri online olarak ulaşabileceğibelirtilirken bu yenilik kısa süre içerisinde yoğun bir talep gördü. MEB veli bilgilendirme sistemi adı ile online olarak kullanıma açılmış olan sistemden istenilen zamanda yararlanmak mümkün. MEB e okul veli bilgilendirme sistemi girişinde öğrencilerin okul bilgileri ile giriş yapılması gerekmektedir. Buna göre giriş yapmak isteyen veli ya da öğrenciler öğrenci T.C. kimlik numarasının yanında şifre olarak öğrencinin okul numarasını kullanmak zorundadır.

Haberin Devamı

E okul üzerinden alınacak olan bilgiler sayesinde öğrencilerin anlık olarak durumu görüntülenebilmektedir. Bu bakımdan gerek devamsızlık gerekse de öğrencilerin sınavdaki durumları kolayca öğrenilebilmektedir.

Tüm velilerin kullanımınasunulan bu hizmet için herhangi bir ücret gerekmediği gibi üyelik işlemlerinin de yapılmasına gerek yoktur. E okul üzerinden sunulan ayrıcalıklardan tüm verilerin yararlanmasının yanında öğrenciler için de kolaylık sağlanmış durumdadır. Önceki yıllarda öğrencilerin devamsızlık durumu hakkında bilgi almada zorluk yaşanırken e okul üzerinden yapılacak işlemler sayesinde bu konuda bilgi almak ve sürekli devamsızlık takibi yapmak mümkün hale gelmiştir. Böylece devamsızlık ile ilgili bir sorunla karşılaşmadan sınırlar dâhilinde öğrenciler devamsızlık durumlarını kontrol altına alabilmektedir.

Haberin Devamı

Tümöğrenciler için geçerli olan kolaylık sayesinde e okul sistemine giriş yapılması yeterli olacak ve gerekli bilgiler sağlanacaktır.