Gazete Vatan Logo

E Okul Sistemiyle Sınav Notlarını Görüntüleyebilirsiniz

E okul girişi bir çok işlem yapıldığı gibi sınav sonuçları da öğrenilebilir. E okul girişi yapılarak hangi işlemleri yapabileceğinizi sizler için haberimizde paylaşıyoruz. Detaylara göz atalım.

E Okul Sistemiyle Sınav Notlarını Görüntüleyebilirsiniz

Öğrencilerin işlemleri için online olarak oluşturulmuş olan ve MEB tarafından desteklenen eğitim portalı üzerinden işlem yapılabilmektedir. Tüm veli ve öğrencilerin online olarak giriş yaptıktan sonra bilgi sağlanabilmektedir. Öğrencilerin okuldaki durumları hakkında bilgi alınabilen eğitim portalı sayesinde öğrencilerin okul durumu kolay bir şekilde takip edilebilmektedir. Bu açıdan özellik veliler için online olarak büyük bir kolaylık sağlanmış durumdadır ve okula gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden takip işlemleri yapılabilmektedir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

E okul işlemlerinin yapılması için vatandaşların öğrencilerin bilgileri üzerinden sisteme giriş yapması gerekmektedir. Giriş sonrasında açılacak menü sayesinde detaylı şekilde işlemler yapılabilmektedir. İşlemler arasında özellikle ders notları sorgulama ve devamsızlık sorgulama çok ilgi görmektedir. İlgili bölümler aracılığı ile öğrencilerin okula gidip gitmediği detaylı olarak görülebilmektedir. Hangi ünlerde okula gittiği hangi günlerde gitmediği ise takvim üzerinden görüntülenebilmektedir. Giriş için öğrencilerin T.C. kimlik numarası ile birlikte okul numarası kullanılabilir. Bu sayede herhangi bir sorun olmadan tüm vatandaşlar kolayca giriş yapabilir.

Haberin Devamı

Üstelik sadece bilgisayarla aracılığı ile değil, akıllı cihazlar üzerinden de işlem yapılabilmektedir. Bu açıdan herhangi bir zaman sınırlaması olmadan internet bağlantısı üzerinden eğitim portalına giriş yapılarak güncel sonuçları ve son dakika açıklandığı duyurusu yapılan sınavların sonuçlarını takip etmek mümkün hale gelmektedir.

MEB Sınav Sonuçları Öğrenme

MEB tarafından yapılan sınavlara giren öğrencilerin sınav sonuçlarını da e okul üzerinden öğrenmesi mümkündür. Sınav sonuçlarının açıklandığına dair duyuru yapıldıktan sonra yapılacak olan e okul girişi sonrasında öğrencilerin sınav bölümünden tüm sınav notlarını görüntülemesi mümkündür. Bu açıdan sadece okuldaki yazılıların sonuçları için değil, sınavlar için de e okul işlemleri yapılarak bilgi sağlanabilmektedir. Bu imkan tüm öğrenciler için geçerli olup tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Haberin Devamı