Gazete Vatan Logo

E Okul Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

E okul kayıt işlemlerinde sistemi kullanmak isteyen velilerin sistemden yararlanması için ne yapması gerektiği ve e okul ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

E Okul Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma sunulan e okul, eğitim hayatında büyük bir kolaylık sağlamış durumdadır. Sunulan imkanlar ile birlikte veliler için de öğrencilerin kolay bir şekilde takip edilmesini sağlayan e okul, bu avantajları ile birlikte yoğun bir kullanıma sahiptir. Bilgisayarlar ve akıllı cihazlar üzerinden yapılacak olan işlemler ile birlikte tüm vatandaşlar kolay bir şekilde sistemde yer alan bilgilere ulaşabilecek ve merak ettikleri tüm detayları öğrenebilecektir. Bu açıdan istenildiği zaman herhangi bir sınırlama ya da kriter olmadan e okul girişi yapılarak işlemler gerçekleştirebilir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

E okul üzerinden bilgi almak isteyenlerin yapması gereken tek şey, öğrencilerin üyelik bilgileri ile giriş yapılmasıdır. E okul resmi internet sitesinde yer alan giriş bölümlerinden öğrenci girişi bölümü seçilmelidir. Yapılacak giriş ile birlikte ise açılacak olan portalda öğrenci profili görünecek ve aynı zamanda işlemlerin yapabilmesi için menü açılacaktır. Menü üzerinden yapılacak seçimler ile birlikte tüm hizmetlere erişim sağlanabilecektir. Bu açıdan tüm vatandaş ve veliler herhangi bir sorun yaşamadan kolay bir şekilde online olarak işlemlerini yapabilecektir. Bu konuda herhangi bir sorunla karşılaşılmaması adına sistemsel olarak tüm düzenlemeler yapılmış durumdadır. Tüm tarayıcılar ile uyumlu olan e okul sayesinde hangi tarayıcıdan giriş yapılırsa yapılsın sistem doğru ve sorunsuz olarak çalışacaktır.

Haberin Devamı

E okul için sağlanan tüm imkanlar doğrultusunda cep telefonları üzerinden dahi bilgiler erişim sağlanması, bu anlamda bilgi alınmasını kolaylaştırmıştır. Kişilerin yapacağı işlemleri ücretsiz bir şekilde yapacak olması, sistemden sınırsız şekilde yararlanılmasını sağlarken, bu konuda veliler gibi öğrencilerin de giriş yapması mümkündür. Öğrencilerin tüm eğitim hayatının kayıt altına alındığı e okul sayesinde önceki dönemlere ait bilgilere de erişim sağlanması ve bu doğrultuda işlem yapılması mümkündür. Bu açıdan eğitim portalı, eğitim adına tüm bilgileri kolay erişilebilir hale getirmiştir.

Haberin Devamı