Gazete Vatan Logo

E Devlet SSK Sorgulama Ve SGK Borç Sorgulama İşlemleri

SSK sorgulama hizmetleri artık e devlet girişi ile görüntülenebilmektedir. SGK borç sorgulama ve diğer SSK sigorta sorgulamaları esgm sayfasının kapanmasıyla sadece e devlet şifresi ile yapılmaktadır.

E Devlet SSK Sorgulama Ve SGK Borç Sorgulama İşlemleri

SGK vatandaşların kurum üzerinden yapacakları işlemleri daha kolay bir şekilde yapabilmesi amacıyla hizmetleri online hale getirerek, e devlet kapısına dahil etmiştir. Yapılan yenilik ile birlikte vatandaşların e devlet kapısı üyeliği ile birlikte tüm işlemlerini internet üzerinden yapabilmesi mümkün kılınmıştır. Bu noktada yapılacak olan öncelikli işlem e devlet kapısı üyeliğinin oluşturulmasıdır. Üyelik açıldıktan sonra istenildiği zaman internet üzerinden tüm e devlet kapısı hizmetlerinden yararlanmak ve bu doğrultuda da SSK sorgulama yapmak mümkün olmaktadır.

E DEVLET SSK SORGULAMA

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SSK sorgulama işlemlerinde vatandaşların dikkat etmesi gereken nokta, sigorta türüne bağlı olarak hizmetler arasından seçim yapmaktır. 4A, 4B ve 4C olarak ayrılan hizmetler kategorilendirilmiştir. Bu nedenle vatandaşların yapacakları işlemlerde sigorta türlerine göre doğru hizmetleri seçmesi yeterli olarak ve üstelik ek bir işlem yapmaya gerek kalmadan SSK sorgulama yapılacaktır. SSK sorgulama için üyeliği olmayan vatandaşların PTT üzerinden yapacakları üyelik başvuru ile birlikte giriş için gerekli olan şifreyi alması mümkündür. Böylece şifre ile birlikte e devlet girişi yaptıktan sonra SSK sorgulama yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

SSK sorgulama işlemleri için e devlet kapısı dışında yer alan SGK sayfalarının da kullanılması mümkündür. Ayrı sayfalar üzerinden SSK sorgulama hizmetleri; ne zaman emekli olurum ve aylık hesaplama uygulamalarıdır. Bu açıdan ilgili hizmetler üzerinden işlem yapmak isteyenlerin, SGK’nın hazırladığı özel sayfalara giriş yapması gerekmektedir.

SGK Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

SGK borç sorgulama hizmetlerinden yararlanarak vatandaşlar kuruma ne kadar borcu olduğunu da görüntüleyebilmektedir. Bu amaç doğrultusunda yapılması gereken işlem, kişilerin SGK web tahsilat servisine girmesidir. Web tahsilat servisi, SGK’ya borç oluşturabilecek tüm hizmetlere üzerinden sorgulama imkanı sağlamaktadır. Bu açıdan vatandaşların yapacağı SGK borç sorgulama işlemi ile birlikte kolayca SGK verileri üzerinden sorgulama yaparak borç durumunu görüntülemesi mümkündür.

Haberin Devamı

Üstelik tüm vatandaşlar için sunulan ve ücretsiz olarak kullanımda olan web tahsilat servisinde SGK borç sorgulama yaptıktan sonra ödeme de yapılabilmektedir. Servis üzerinden ödeme yapmak isteyen kişilerin bu konuda ilk olarak borç dökümünü alması gerekmektedir. Borç döküm alındıktan sonra ise online olarak ödeme adımlarının takip edilmesi yeterli olacaktır. Ödeme konusunda dikkat edilmesi gereken nokta sadece kredi kartının kullanılmasıdır. Online ödemelerde başka bir ödeme yöntemi kabul edilmediği için online ödeme yapacakları tek seçeneği kredi kartıdır. Kredi kartının kullanılması ile birlikte prim ödemelerinden işveren ödemelerine kadar tüm SGK borçları için ödeme yapma imkanı bulunmaktadır. Böylece online olarak ödeme yaparak SGK borçları için kolaylık sağlanabilir.