Gazete Vatan Logo

E Devlet SSK Sorgulama Hizmetleri İle SGK Borç Takibi Yapın

SSK sorgulama hizmetler aracılığıyla sigorta takibi kolay bir şekilde yapılabilmektedir.Tüm SGK borç sorgulama ve sigorta prim işlemlerie devlet SSK sorgulama menüsünden yapılmaktadır.

E Devlet SSK Sorgulama Hizmetleri İle SGK Borç Takibi Yapın

Vatandaşların sigorta gibi işlemlerinde yetkili bir kurum olan SGK, işlemlerin online olarak yapılabilmesini de sağlamış durumdadır.Bu açıdan vatandaşların kurumlara gitmeye gerek kalmadan direk online olarak işlemlerini yapabilmesi mümkündür.Çeşitli SSK sorgulama hizmetleri sayesinde sigorta takip yapma, sigorta üzerinden yapılan işlemleri görme ya da yapılan bir işlemin sigorta tarafından işleme alınıp alınmadığını öğrenmek mümkün olmaktadır.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

Sigorta konularında yetkili kurum SGK olsa da işlemlerinin yapılabilmesi için e devlet kapısının kullanılması gerekmektedir.

E devlet kapısı üyelik gerektiren bir sistem olduğu için SSK sorgulama işlemlerini yapacak olan vatandaşların ilk olarak üyelik girişini yapması gerekmektedir.Üyeliği olmayan vatandaşlar ise bu konuda PTT’ye başvuru yaparak gerekli işlemleri sağlayabilir ve şifre alabilir.Yapılacak olan işlemler, şifre alındıktan sonra kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.PTT üzerinden şifre alacak olan vatandaşların şifrelerin ücretli bir şekilde verildiğini de unutmaması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Her ne kadar şifre için ücret ödenecek olsa da vatandaşların bundan sonraki yapacağı işlemler de herhangi bir şekilde işlem ücreti alınmamaktadır.Bu bakımdan SSK sorgulama başta olmak üzere hem SGK sorgulama işlemleri hem de e devlet kapısı üzerinden sunulan işlemler ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.Üstelik SSK sorgulama işlemlerinde herhangi bir limit olmadığı için istenildiği zaman kolay bir şekilde online olarak bilgi alınabilmektedir.

SSK Sorgulama İle SGK Borç Sorgulama

SSK sorgulama işlemleri dahilinde SGK borç sorgulama da yapılabilmektedir.Bağkur ya da GSS gibi hizmetler dahilinde vatandaşların borcu alabileceği için SGK borç sorgulama yapılarak bu konuda güncel borç durumu görüntülenebilmektedir.Borç sorgulama işlemleri için e devlet kapısı üzerinde yer alan hizmetlerden yararlanılabilecek ve bu konuda hem borç sorgulama yapmak hem de SGK borç sorgulama sonrasında ödeme yapmak için web tahsilat servisi kullanılabilir. Bu açıdan vatandaşların yapması gereken web tahsilat servisi resmi sayfasına giriş yapmaktır.Giriş yapıldığı anda ekranda SGK borç sorgulama yapılabilmesi için form yer alacaktır.

Haberin Devamı

Formda yer alan seçeneklerin kişiye özel bir şekilde seçilmesi ile birlikte ekranda geçti ilgili hizmete bağlı olarak herhangi bir borç olup olmadığı da görüntülenecektir. Bu sayede ekranda yer alan bilgiler dahilinde borcun olup olmadığı kontrol edilebilmektedir. Borç varsa ilgili borç online olarak ödenebilmektedir.Borç ödeme konusunda kişilerin kredi kartını kullanması ve kredi kartları üzerinden borçlarını ödemeleri yapması şarttır.Aksi halde sistem tarafından başka bir ödeme yolu ya da başka bir banka kartı ile ödeme yapılması mümkün olmayacaktır. SGK üzerinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar tüm bu seçenekler dâhilinde işlemlerini yerine getirerek borç ödemede işlemleri ve sorgulama ile gerekli bilgilendirmeyi de sağlayabilmektedir.

Haberin Devamı