Gazete Vatan Logo

E-Bordro giriş ve maaş bordrosu sorgulama nasıl yapılır?

E-Bordro sistemi sayesinde aldığınız maaşı belgeleme imkanına sahipsiniz. Bunun için önce E-Bordro girişini gerçekleştirmeniz gerekmekte. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Bordro giriş ve maaş bordrosu sorgulama nasıl yapılır?

Kamu personellerinin devlet kurumlarında görevli olmalarından dolayı her ay düzenli olarak aldıkları memur maaşlarının ayrıntılı bilgilerini görebilmeleri için maaş bordroları bulunuyor. Her ay kamu personeline verilen bu maaş bordroları için Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir uygulamaya geçildi. Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün bu yeni uygulaması ile hem gereksiz ve büyük boyutlu kağıt israfının önüne geçilebilmesi hem de kamu personellerinin maaş bordrolarını kolay bir şekilde inceleyebilmelerini sağlayabilmesi amaçlanıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan bu yeni maaş bordrosu uygulaması ise e-bordro uygulaması olarak adlandırılıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kamu personelleri günümüzde akıllı cihazları veya bilgisayarları ile internete erişim sağlayabildiği her yerden dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün e-bordro uygulama sayfasına erişim sağlayarak, güncel maaş bordrosu detaylarını inceleyebiliyor. Kamu personellerinin aldıkları maaşın net ve brüt rakamları, ek ikramiyeler, kesintiler ve primler gibi ayrıntılı dökümlerini görüntüleyebildikleri maaş bordrosu artık internet üzerinde e bordro sayfasından da görüntülenebiliyor. Kamu personelleri internete erişim sağlayabildikleri her noktadan dijital platform üzerinde bulunan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü e-bordro uygulama sayfasına bakanlığın web sayfasından kolayca ulaşabiliyordu. Ancak yeni yapılan güncelleme ile birlikte kamu personelleri e-bordro uygulama sayfasına artık turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama adresinden ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Kamu personellerinin güvenli işlem fırsatlarından yararlanabilmesini amaçlayan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, e-Devlet sisteminde kimlik doğrulama ile e-bordro hizmetinden yararlanılabilmesini sağlıyor. Bu kapsamda vatandaşlar sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisiyle kimlik doğrulaması yaparak, e bordro sayfasından yararlanabiliyor. Kamu personelleri sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde bulunan e-hizmetler sayfasındaki Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü uygulaması e-bordro ekranında hem güncel hem de geçmiş dönem maaş bordrolarını görüntüleyebiliyor. Bu yüzden kamu personellerinin e-bordro uygulama ekranında hangi aya ait olan maaş bordrosunu görmek istiyorsa ona göre yıl ve ay seçimini yapması maaş bordrosunu görüntüleyebilmesi için yeterli oluyor.

Haberin Devamı