‘Düşmanlıkları köpürtmek istemem’
.
AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Fethullah Gülen’i 3 ay önce ABD’de ziyaret etti. Başbakan Erdoğan’ın, Gülen’e dön çağrısını VATAN’a değerlendiren AKP’li Özdağ, şunları söyledi: “Ben yaklaşık 3 ay önce Amerika’ya gittiğimde kendisini ziyaret etmiştim. Kendisine, ‘Türkiye’de size Hocaefendi deniliyor. Türkiye normalleşiyor. Türkiye insan haklarının vicdan, inanç hürriyetinin çok daha genişlediği bir alana dönüştü, böyle bir ortamda sizi Türkiye’ye bekliyoruz’ demiştim. O da ‘Şimdilik düşmanlıkları köpürtmek istemiyorum. Türkiye’de insanımıza zarar vermek istemiyorum ama bu nihai bir karar değildir’ demişti.”
Türkiye’de karanlık dönemlerin kapanmaya başladığını savunan Özdağ, “Şeffaf ve açıklık rejimi gerekiyor. Sayın Başbakan’ın yaptığı çok doğru bir çağrıdır. Sılada gurbet yaşamıştı, şimdi de gurbette sıla yaşanıyor. İnşallah gelir çağımızın Yunus Emre’sidir. Hizmetlerine Anadolu topraklarında devam etmesini istiyoruz. Hizmetleri büyüktür. Kültür, eğitim ve dini hizmetlerini Anadolu topraklarında sürdürmesini isteriz. Sayın Gülen’in şu anda bir yasağı yok, hakkında açılan bir dava da yok. Artık Türkiye’de herkes inandığını rahatlıkla söyleyebilmelidir” ifadesini kullandı.
Özdağ, 3 ay önceki ziyaretinde Gülen’in AK Parti’yi hizmetleri nedeniyle takdir ettiğini belirterek, “Oldukça sağlıklıydı. Oldukça iyi bir hafızaya sahipti. İktidarımızın yaptığı hizmetleri de takdir ettiğini söyledi. Demokrasiye katkılarımızdan dolayı teşekkür etti. Türkiye’de sivil toplum kuruluşları kendi alanlarında hizmet etmeye devam etmelidir. İnşallah temenni ederim ki gelsin hizmetlerini çok sevdiği kendi vatan topraklarında yapsın” dedi.
‘Başbakan meydan okudu’
ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’ın isim vermeden Fethullah Gülen’e yaptığı “dön” çağrısını VATAN’a değerlendiren CHP’li Tekin, “Bu çağrının politik bir çağrı olduğunu düşünüyorum. Başbakan ile belli gruplar arasında bilinen hatta ortaya çıkmış bir tartışma var ve bu devam ediyor. Son yargı kararnamesinde de bunu gördük. Bu sebeple Başbakan’ın yaptığı ‘dön’ çağrısını ben bir meydan okuma olarak değerlendiriyorum. Bu bir politikadır” dedi. Tekin, “Tartışma iddiaları üzerine Başbakan bir tartışma olmadığı mesajını vermiş olamaz mı?” sorumuz üzerine, “Hayır, sanmıyorum. Meydan okuma olarak görüyorum” yanıtını verdi.
Şandır: İlk daveti Bahçeli yapmıştı
MHP cephesinden Erdoğan’ın çağrısına tepki ise Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’dan geldi: Daveti daha önce sayın Devlet Bahçeli yapmıştı. Anlaşılıyor ki sayın Başbakan da cemaat adına yapılan birtakım girişimlerden duyduğu rahatsızlığa tedbir olarak bu daveti yapıyor. Tabii kendi takdirleridir. Hasret kötü bir şeydir. Biz de hiç kimsenin gurbetlerde, vatan hasretiyle yaşamasını doğru bulmayız. Ama sayın Başbakan’ın davet gerekçesini bilmek gerekiyor. İnsaniyse bu gerekçe yani gurbette hasretlik çekenlere bir davetse şunu sormak gerekir: 10 yıldır iktidardasınız, bugüne kadar niye yapmadınız?”










